Znanost darivanja: Davati ne znači kupovati (do besvjesti)

Znanost darivanja

Biti sretan ili pozitivan danas, na Badnjak (ili bilo koji drugi dan), ne znači isprazniti vlastiti račun ili do iznemoglosti šetati trgovačkim centrima…

Možda ste čitali, ali kada smo pisali o sreći i pozitivnom razmišljanju – a činimo to dosta – dotakli smo se i aplikacije za sreću. Happify. Napisali smo tada:

Začetnici pozitivne psihologije i njeni najveći zagovaratelji, poput Martina Selingmana, kažu je sreća koncept tj. pojava koja je uvijek nečim uvjetovana. On sreću čak uspoređuje s vremenskim uvjetima. Tvrdi da ponekad temperatura nije pravi pokazatelj vremena. Svi znamo da naizgled lijepo i sunčano vrijeme s temperaturom iznad ništice uz jak sjeverni vjetar može biti vrlo neugodna pojava. Kako je sreća kombinacija faktora, baš kao i vrijeme, najsretniji ljudi su uvijek oni koji su iznimno angažirani, bezrezervno optimistični i koji pronalaze izraziti smisao u životu.

Drugim riječima, možete raditi na sebi i doslovce vježbati svoje pozitivne mentalne navike, to ne znači da ćete postati 100% otporni na sve loše događaje u svom životu, ali to apsolutno znači da ćete puno više vremena provoditi uživajući u životu i svim njegovim blagodatima!

Znanost darivanja znači da biti sretan danas, na Badnjak ili bilo koji drugi dan ne znači isprazniti vlastiti račun ili do iznemoglosti šetati trgovačkim centrima. U ovoj infografici, koju smo dobili (jer redovito posjećujemo Happify) vidjet ćete na što točno mislimo.

Davati je dobro, dobro za sreću, stanje uma i najbolje od svega jest što nas ne mora nužno koštati kako bi usrećili svoje bližnje.

Hvala Happphyu što nas na ovo stalno i iznova podsjeća!

Pozitivno razmisljanje
Autor infografike: Happphy

 

More from Claudio Kramaric

Kako prevariti mozak (i zaustaviti lažna vibriranja i zvonjave mobitela)?

Znate već, iz vrećica vam ispadaju stvari, a vi se hvatate da...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.