Search
Close this search box.
cool novi logo header
Mickey Sumner

BMW i8 kao da nije dovoljan, ova reklama oscarovca oduzima dah

Na papiru ništa posebno, ali onda sve to snimi Gus Van Sant pa dobijete prekrasnu i cool reklamu, sigurno je cijena bila prava sitnica

I dok me iskreno zabavlja reklama ‘Danas pere Čarli’ izvučena iz naftalina u povodu proslave 40. obljetnice tvornice Labud (upravo sam shvatio da smo ja i Čarli umalo pa vršnjaci pa me toliko više i ne zabavlja)… Uglavnom, dok ja promatram četiri desetljeća staru reklamu, pušu neki novi vjetrovi. Prvo je hrvatska reklama za Ožujsko pivo dobrano posramila kreativu koja kreće na Svjetsko prvenstvo, a onda sam ugledao ovo.

https://www.youtube.com/watch?v=lbz5MdnP2oA

Proslavljeni režiser Gus Van Sant (inače i pisac, pomalo glazbenik i fotograf) reinvenirao je reklamu za automobil BMW i8. Na papiru, rekli bismo, nisu ništa posebno: imamo automobil, prometnicu u pustinji i naraciju o tome kako je auto cool. Međutim, kako je riječ o proslavljenom režiseru, na videu se sve mijenja i sve skupa postaje predivna reklama koju poželite vidjeti opet.

Oscarovac Van Sant napravio je tri reklame za spomenuti BMW i8. Sve tri su arty do neba, od položaja kamere, zumova, dubine, oštrine. Automobil je u fokusu cijelo vrijeme pa se čini da će oživjeti i progovoriti svakog trena.

Zasluge za to pripadaju naratorima, glumcima Michaelu Pittu (Jimmy; Boardwalk Empire), Sam Hazeldine (Resurrection) i Mickey Sumner (Frances Ha). Svi skupa tumače nam kako je i8 ispočetka bio samo dobar crtež i da je realizacija zvučala kao nemoguća misija.

“Bio sam nešto u što nitko nije vjerovao. Vizija. Luda ideja”, govori Pitt (inače u ulozi Kurta Cobaina u Van Santovim ‘Last Days’). “Ja sam milijun pitanja. Nepregledan niz u potrazi za odgovorima koje nitko prije nije pronašao. Pokušaj. Greška. Pokušaj. Greška. Pokušaj. Greška. Opet i opet i iznova…”

Kako piše Ad of the Day, reklame nam donose i nešto uistinu rijetko kada su u pitanju reklame za luksuzne automobile – ženski voiceover. Umjesto objekta (haljina, visoke pete, martini i muškarac koji je vozi), žena je subjekt u drugoj reklami. Sve skupa djeluje vrlo moćno. Uostalom kao i sam automobil BMW i8. Cool!

Pogledajte sami:

https://www.youtube.com/watch?v=wmPvKeKHHeY

.

https://www.youtube.com/watch?v=n_5TwgtJLPU

 

Vezane teme:

Microsoft Beautiful and fast – reklama sa sretnim završetkom

Novi Dumb ways to die ili video posvećen ubojicama kreativnosti

 

CoolKlub

CoolKlub autori