COOL konfa: POVRATAK U BUDUĆNOST II, sve o RFID tehnologiji!

konferencija povratak u buducnost RFID tehnologija

Brojni eminentni stručnjaci gosti su druge regionalne konferencije o RFID tehnologiji u Zagrebu, 19. svibnja u hotelu Westin

Procjenjuje se da svaka osoba kraj sebe ima dnevno barem 4 RFID koda, kao npr. vozačka dozvola, putovnica, tramvajska karta, ključ od automobila, bankovna kartica, mobilni telefon.  RFID područje je još uvijek nedovoljno poznato široj javnosti i najčešće nismo svjesni navedenih činjenica.  Saznajte što je RFID.

Osim što je RFID tehnologija svugdje oko nas, u poslovnim procesima njena primjena doživljava procvat jer istovremeno olakšava i unapređuje poslovanje, te time dugoročno donosi brojne uštede.

S ciljem što boljeg upoznavanja RFID tehnologije, odnosno radio frekvencijske identifikacije (RFID), kao tehnologije budućnosti, u Zagrebu će se 19.05.2015. (hotel Westin) održati druga po redu regionalna konferencija o navedenoj tehnologiji na kojoj će opsežno i uz konkretne primjere biti prezentirana njena primjena i benefiti, s naglaskom na zbrinjavanje otpada i zbrinjavanje rublja, primjenu u zdravstvu (sljedljivost krvnih produkata), retailu, proizvodnji i u općoj primjeni.

Sastavni dio konferencije je izložbeni dio, gdje će se moći uživo vidjeti RFID tehnologija na djelu, a gosti ovogodišnje konferencije su mnogi eminentni stručnjaci i vodeće firme iz ovog područja:

• ANDREAS ASKEVOLD, na konferenciji će objasniti koje koristi lokalni trgovci ( primjer: Moods of Norway) imaju od RFID tehnologije, te će na primjeru vlastitog poslovanja prikazati kako se primjenom RFID-a u trgovini mogu unaprijediti točnost podataka, smanjiti nedostatak asortimana, automatizirati narudžbe i sl.

• STEPHANE PIQUE , vodeći svjetski RFID stručnjak i konzultat s više od 20 godina iskustva na ovom području, na konferenciji će govoriti o poziciji RFID-a u današnjem Internet svijetu, te će prezentirati mogućnosti i povrat koji donosi investicija u ovu tehnologiju.

• RALF Kodritsch, marketing direktor u NXP Semiconductors, s dugogodišnjim iskustvom u RFID-u i jedan od najvećih znalaca o NFC tehnologiji u svijetu,  govoriti će o NFC tehnologiji i njenoj primjeni.

• GUIDO KUHRMAN, direktor prodaje u firmi  HID Global Gmbh., prezentirati će RFID iskustva firme HID, jednog od najvećih proizvođača RFID opreme u svijetu i tagova primjenljivih u području zbrinjavanja otpada.

Vezano pak uz europsku regulativu u zbrinjavanju otpada te načinu obračuna i mjerenja količine otpada, na predstojećoj konferenciji svoje će viđenje iznijeti i Mirela Holy, predsjednica stranke ORAH.

Na konferenciji će biti prezentirano i nekoliko zanimljivih i konkretnih primjera korištenja RFID tehnologije u Hrvatskoj a i uspjehe naših firmi i van Hrvatske (SELMET, PENTA).

Mladen Pamić iz tvrtke Penta, upoznat će sudionike s primjerom upotrebe RFID tehnologije u sustavu gradske kartice, koja je zaživjela krajem prošle godine u gradu Rijeci i danas ima više od 80.000 aktivnih korisnika gradske kartice.

Danas se ta kartica primjenjuje za naplatu javnog gradskog prijevoza, naplatu parkiranja, kontrolu korištenja gradskih bicikli, kao iskaznica u gradskim knjižnicama i sl, a planira se skoro uvođenje upotrebe kartice na sportskim objektima i bazenima te muzejima i kazalištima u vlasništvu Grada Rijeke.

KOCA VRANČIĆ, direktor i vlasnik tvrtke Galičak d.o.o., upoznat će sudionike s primjerima korištenja RFID tehnologije u Hrvatskoj u području medicine i u laboratorijima, poput ArhivIn – uređaja za brzu pohranu i dohvat biokemijskih uzoraka   i  PipIn – uređaja za evidentiranje i arhiviranje uzoraka.

Saznajte više i prjavite se na službenim stranicama konferencije.

Vezane teme: 

Što (ne)znate o RFID tehnologiji?

Da li ste spremni za novu industrijsku revoluciju?

Umjetna inteligencija: Ima li razloga za strah?

More from Claudio Kramaric

Ružne božićne veste ili ugly sweater (koje želimo)

Dobro, ne baš svi, ali ja bih sigurno svake godine...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *