Search
Close this search box.
cool novi logo header

COOL konfa: POVRATAK U BUDUĆNOST II, sve o RFID tehnologiji!

Brojni eminentni stručnjaci gosti su druge regionalne konferencije o RFID tehnologiji u Zagrebu, 19. svibnja u hotelu Westin

Procjenjuje se da svaka osoba kraj sebe ima dnevno barem 4 RFID koda, kao npr. vozačka dozvola, putovnica, tramvajska karta, ključ od automobila, bankovna kartica, mobilni telefon.  RFID područje je još uvijek nedovoljno poznato široj javnosti i najčešće nismo svjesni navedenih činjenica.  Saznajte što je RFID.

Osim što je RFID tehnologija svugdje oko nas, u poslovnim procesima njena primjena doživljava procvat jer istovremeno olakšava i unapređuje poslovanje, te time dugoročno donosi brojne uštede.

S ciljem što boljeg upoznavanja RFID tehnologije, odnosno radio frekvencijske identifikacije (RFID), kao tehnologije budućnosti, u Zagrebu će se 19.05.2015. (hotel Westin) održati druga po redu regionalna konferencija o navedenoj tehnologiji na kojoj će opsežno i uz konkretne primjere biti prezentirana njena primjena i benefiti, s naglaskom na zbrinjavanje otpada i zbrinjavanje rublja, primjenu u zdravstvu (sljedljivost krvnih produkata), retailu, proizvodnji i u općoj primjeni.

Sastavni dio konferencije je izložbeni dio, gdje će se moći uživo vidjeti RFID tehnologija na djelu, a gosti ovogodišnje konferencije su mnogi eminentni stručnjaci i vodeće firme iz ovog područja:

• ANDREAS ASKEVOLD, na konferenciji će objasniti koje koristi lokalni trgovci ( primjer: Moods of Norway) imaju od RFID tehnologije, te će na primjeru vlastitog poslovanja prikazati kako se primjenom RFID-a u trgovini mogu unaprijediti točnost podataka, smanjiti nedostatak asortimana, automatizirati narudžbe i sl.

• STEPHANE PIQUE , vodeći svjetski RFID stručnjak i konzultat s više od 20 godina iskustva na ovom području, na konferenciji će govoriti o poziciji RFID-a u današnjem Internet svijetu, te će prezentirati mogućnosti i povrat koji donosi investicija u ovu tehnologiju.

• RALF Kodritsch, marketing direktor u NXP Semiconductors, s dugogodišnjim iskustvom u RFID-u i jedan od najvećih znalaca o NFC tehnologiji u svijetu,  govoriti će o NFC tehnologiji i njenoj primjeni.

• GUIDO KUHRMAN, direktor prodaje u firmi  HID Global Gmbh., prezentirati će RFID iskustva firme HID, jednog od najvećih proizvođača RFID opreme u svijetu i tagova primjenljivih u području zbrinjavanja otpada.

Vezano pak uz europsku regulativu u zbrinjavanju otpada te načinu obračuna i mjerenja količine otpada, na predstojećoj konferenciji svoje će viđenje iznijeti i Mirela Holy, predsjednica stranke ORAH.

Na konferenciji će biti prezentirano i nekoliko zanimljivih i konkretnih primjera korištenja RFID tehnologije u Hrvatskoj a i uspjehe naših firmi i van Hrvatske (SELMET, PENTA).

Mladen Pamić iz tvrtke Penta, upoznat će sudionike s primjerom upotrebe RFID tehnologije u sustavu gradske kartice, koja je zaživjela krajem prošle godine u gradu Rijeci i danas ima više od 80.000 aktivnih korisnika gradske kartice.

Danas se ta kartica primjenjuje za naplatu javnog gradskog prijevoza, naplatu parkiranja, kontrolu korištenja gradskih bicikli, kao iskaznica u gradskim knjižnicama i sl, a planira se skoro uvođenje upotrebe kartice na sportskim objektima i bazenima te muzejima i kazalištima u vlasništvu Grada Rijeke.

KOCA VRANČIĆ, direktor i vlasnik tvrtke Galičak d.o.o., upoznat će sudionike s primjerima korištenja RFID tehnologije u Hrvatskoj u području medicine i u laboratorijima, poput ArhivIn – uređaja za brzu pohranu i dohvat biokemijskih uzoraka   i  PipIn – uređaja za evidentiranje i arhiviranje uzoraka.

Saznajte više i prjavite se na službenim stranicama konferencije.

Vezane teme: 

Što (ne)znate o RFID tehnologiji?

Da li ste spremni za novu industrijsku revoluciju?

Umjetna inteligencija: Ima li razloga za strah?

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>