Deset COOL ideja kako iskoristiti ljeto

kako iskoristiti ljeto

Malo smo usporeni, odbrojavamo dane do GO i onda: puf! Sve nestane u trenu i vraća se na početak. Ljeto je varljivo i nemojte se (opet) prevariti kao toliko puta do sada. Neka bude za pamćenje!


Od Dana državnosti preko Dana domovinske zahvalnosti i dalje do Velike Gospe većina nas (ne)svjesno usporava tempo. Ili odbrojavamo sitno do GO ili smo već negdje bili pa se ‘rekuperamo’ ili ne idemo nikamo. Uredi su prazni, ulice su puste, nema šefova, nema sugovornika i odgovornih. Sve je nekako na čekanju (jeseni).

No, upravo to razdoblje moglo bi biti idealno da razbijete monotoniju i pokrenete se. Mi ćemo vam dati deset dobrih ideja kako iskoristiti mjesece ispred nas. Iskoristite ih i dočekajte jesen u prednosti pred drugima:

Konačno! Sjednite i napišite svoju bucket listu

Lista želja nudi poticaj da krenemo i fokusiramo se na ono što nas čini posebno sretnima. Lista želja je popis od barem 100 osobnih ciljeva koje želimo ostvariti. Naziv dolazi od termina ‘kicked in the bucket’, što bi u slobodnom prijevodu značilo: otegnuti papke. Lista koja prethodi tom činu jest bucket lista. Najpoznatija lista koja je inspirirala mnoge jest ona Johna Goddarda, svjetski poznatog istraživača i, moglo bi se reći, ‘pravog’ Indiana Jonesa. Na popisu od 127 ciljeva do smrti je uspio prekrižiti njih čak 109. Kakav je to život bio! Pogledajte Life listu Johna Goddarda i shvatit ćete o čemu pričamo.

Čitajte

Lajkate svaku promjenu statusa Hrvoja Šalkovića na Facebooku? Sviđa vam se tip? Netko drugi? Ništa novo, ali zašto je tome tako? Odakle on(i)? Kupite ili posudite neku knjigu. Vjerujte, tip piše i nudi mnogo više od onog što dijeli s prijateljima na društvenim mrežama. Ako ne volite print samo jedan mali klik od E-knjige dijeli vas od novih avantura po vašem izboru. Više uopće nije COOL govoriti: gledao sam film. Budite IN i preduhitrite hollywoodske blocbustere!

Osvrnite se na razdoblje iza sebe

Zapišite si što je bilo dobro, a što loše. Procjenite svoje reakcije. Što ste propustili učiniti? Upravo je nevjerojatno kako ova mala vježba garantira dobar rezultat u budućnosti. Kada su jednom zapisane, iste greške teško da ćete ponoviti. Dakle, ostaju vam samo dobre odluke. Veliki plus za vas!

Možda će vas zanimati i ovo: Kako povećati produktivnost u 2015. godini  

Razmišljate o pokretanju posla?

Odlična ideja ako mislite postati poduzetnik! Ovo je vrijeme kada ideju možete dodatno razraditi i sagledati iz svih kuteva. Dočekajte jesen spremni. Ako samo razmišljate o ovom poduhvatu na dobrom ste putu.

Kriza nas razdire ali nema tog biznismena koji vam neće potvrditi da je svaka kriza u biti dobra. Jednostavno je: kriza nudi mogućnost čistog starta kojeg naši prethodnici nisu imali. Pročitajte nekoliko knjiga o poduzetništvu, interesirajte se, surfajte. Nikad nije bilo lakše pronaći toliko informacija.

Prestanite misliti na način zatrpan(a) sam poslom

Razmislite još jednom. Autor Tim Ferris napisao je savršenu knjigu ‘Četverosatni radni tjedan‘. U njoj zastupa tezu da striktnim pridržavanjem nekoliko pravila možete planirati i dovesti u red svoje vrijeme provedeno na poslu  i povećati produktivnost.

To dovodi do povećanja osobne dobiti tako da vam u konačnici i nije bitno je li danas petak, ponedjeljak ili srijeda. Bitno je da se pravi posao obavi na vrijeme pa vam tjedan može početi onako kako si sami namjestite. Jako zabavna knjiga autora koji na savršeni način pogađa bit.

Zbroj’te se!

Vjerojatnije je da na Marsu ima života nego da nemate kredita ili dugova. To nije ništa strašno. Zbro-ji-te-se! Odredite cilj – raniju otplatu kredita ili nešto drugo. Poanta je da koliko god vam teško bilo to učiniti sada, ništa lakše neće biti na jesen. Zašto čekati kada to možete učiniti sada i kad dođe vrijeme biti spremni. Zapamtite: work&play!

Odmorite se

Ali za pravo! Ne mislimo na odmor tijekom kojeg u 8.00 odgovarate na mailove, u 10.00 provjeravate ima li što nova u uredu, a u 13 sati očekujete Skype poziv. Ako je tome tako, VI – nemojte se ljutiti – imate problem. Zavaravate samoga sebe i polako ali sigurno pretvarate se u gunđalicu koja drugima drži predavanja ‘kako’ 10 godina nije bila na odmoru.

Napravite nešto iz kategorije: ‘Nisam još spreman/spremna’.

Znate dobro na što mislimo. Sve je u glavi! Ako se sada ne pokrenete nećete nikada ili kada odlučite bit će kasno i puno teže nego sada. Prestanite pušiti, počnite vježbati, krenite na satove plesa.

Ako se ne možete sjetiti o čemu pričamo uzmite papir i olovku i preispitajte se zašto se ponekad osjećate loše i što je s time povezano. Vježba radi – provjereno!

Naučite novi ples ili uredite stan – sami

Ne morate biti Al Pacino u filmu Scent of a Woman pa da naučite par koraka nekog plesa. A jednostavni popravci pravi su melem na ranu napaćenog čovjeka. Osvrnite se i popravite stolac ili ormar. Oličite kuhinju, sobu ili, zašto ne, cijeli stan.

Nemate pojma kakav je to gušt! Ljetni mjeseci savršeni su za radove.

Vraćajte!

Osmijeh, uslugu, dobar savjet, šalu, vic. Jer, znate već: sve će vam se kad-tad vratiti u životu pa zašto da vam se ne vrati dobrim. I nemojte se izvlačiti na novac. Ako nešto činite vi dajte veliku vrijednost – vaše vrijeme.

Ukoliko prihvatite samo jednu od navedenih ideja CoolKlub vam garantira da ćete se osjećati bolje.

Kako ćete vi provesti ljeto?

Vezana tema:

Lista želja: Napravite je danas i neće vam biti žao

Written By
More from CoolKlub
U New Yorku se otvara pop-up replika caffea Central Perk iz serije ‘Prijatelji’
Sjećate se narandžastog kauča iz serije Prijatelji? Sjećate se Gunthera, fenomenalnog bariste?...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.