Search
Close this search box.
cool novi logo header
laserska liposukcija

Laserska liposukcija: Sve o tretmanu mršavljenja na najbolnijim mjestima

OK, znamo da se ponekad uistinu teško riješiti problematičnih naslaga i da se vježbanjem ne može baš sve, evo stoga najneinvazivniji način kako možete riješiti problem

Vjerujem da ste shvatili kako je problem pretilosti pomalo (ali sigurno) poprimio  dimenziju pandemije, no ne znam da li svi upoznati s činjenicom da je pretilost zapravo bolest, točnije prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) pretilost se definira: ”Kao kronična bolest koja nastaje nakupljanjem masti u organizmu i povećanjem tjelesne težine.”

Zdravstveno značenje pretjerane uhranjenosti proizlazi iz činjenice što ona jasno povećava rizik od razvoja niza bolesti i poremećaja; arterijske hipertenzije (povišen krvni tlak); dislipidemije ( povišene vrijednosti kolesterola i triglicerida u krvi); šećerne bolesti tipa 2; koronarne bolesti srca; cerebrovaskularnog inzulta (moždani udar); bolesti žučnjaka; osteoartritisi; poremećaji disanja; zloćudne bolesti maternice, dojke, prostate i debelog crijeva…

Upravo je pretilost bolest u kojoj su preventivni i terapijski zahvati do sada davali najskromnije rezultate. Obzirom na psihološke i socijalne aspekte pretjerane uhranjenosti, svjedoci smo trajne žudnje pretilih osoba za učinkovitim postupcima mršavljenja koji ne zahtijevaju promijene navika.
Nakon početnog uspjeha, gotovo redovno im se brzo vraća izgubljena težina koja se čak i povećava.

Jedan od novijih pristupa problematici viška tjelesne težine (masnih stanica ) je tretman laserom.

Što je laserska liposukcija i o čemu se zapravo radi?

Laserska liposukcija je alternativni odgovor  kirurškoj liposukciji bez invazivnih zahvata. Ona koristi laser nižih valnih duljina, što se naziva hladni laser. S laserskom terapijom smanjenja obujma, laserska zraka emulizificira masnoću stvarajući poru na masnoj stanici kroz koju sadržaj masne stanice izlazi van te se stimulira njen prirodni proces izlučivanja putem limfnog sustava.

Mnogobrojna istraživanja dokazala su učinak ovog lasera na trbuh, bokove i bedra te je nakon 17 kliničkih studija odobren od FDA (Agencija za kontrolu kvalitete hrane i lijekova). Tisuće pacijenata prošlo je ovaj tretman i u prosjeku su izgubili 9.2  do 10 centrimetara u obujmu uz značajnu redukciju celulita. Tretman traje 30 minuta, a preporuča se 6 tretmana u dva tjedna.

Tretmani su potpuno neinvazivni, ne uzrokuju modrice, niti ogrebotine. Budući da se radi o hladnom laseru, tijekom tretmana se ne osjeća nelagoda te se odmah nakon tretmana može nastaviti s uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Za koga je laserska liposukcija?

Tretmani oblikovanja tijela laserom se preporučuju ne samo pretilim osobama, nego i osobama s viškom masnih naslaga na nekom dijelu tijela kojeg nisu uspjeli ukloniti dosadašnjim dijetama ili tjelovježbom. Također, tretmani se preporučuju osobama koje žele izgubiti veći broj centimetara u obujmu.
Postoje određena zdravstvena stanja kod kojih se ne preporuča ovaj tretman kao što su tromboze, jetrene i bubrežne bolesti, bolesti limfnog sustava te kod trudnica, dojilja i pojedinaca s metalnim protezama i artificijalnim elektrostimulatorom srca (pacemaker). Stoga se prije početka tretmana obavezno preporučuje savjetovanje s liječnikom.

Kako izgleda laserska liposukcija?

Za vrijeme svakog tretmana postavit će vam se laserske diode na željena područja. Nakon laserskog tretmana slijedi tretman limfne drenaže kako bi se masnoća što bolje eliminirala iz tijela. Limfnom drenažom postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma. Po završetku tretmana može se nastaviti s planiranim dnevnim aktivnostima.Tretman Zeronom ne zahtijeva vrijeme oporavka.
Gdje učiniti tretman?

Za sada u Hrvatskoj postoje dva laserska aparata, jedan je u poliklinici „Bagatin“ u Zagrebu, dok se drugi nalazi u Thalasso Wellness centru Thalassotherapije Opatija. U opatijskoj Thalassotherapiji, uz predhodnu konzultaciju liječnika specijaliste odredit će se optimalni broj tretmana te će Vam dati savjete o pravilnoj prehrani i detoksikacijskom planu prehrane tijekom provođenja programa, a ukoliko želite boraviti u Opatiji, stoji Vam na raspolaganju ‘Villa Dubrava’ (u sklopu Thalassotherapije) te ukusan detoksikacijski ‘menu’ tijekom boravka.

 

[divider]O AUTORICI [/divider]

Alenka BrozinaDr. Alenka Brozina, specijalist internist, zaposlena je opatijskoj Thallassotherapiji. Duži niz godina bavi se sportskom kardiologijom, funkcionalnim testiranjem sportaša i dijetoterapijom. U slobodno vrijeme proučava kliničku fitoaromaterapiju. Kao liječnica, naglasak stavlja na holistički (cjelovit) pristup čovjekovom zdravlju.

Voditeljica je Udruge Centar Adenium čiji je cilj promicanje kliničke fitoaromaterapije i holističke medicine.

Alenka Brozina