Search
Close this search box.
cool novi logo header
Movember: Kako do ubojitog brka ili brade

Movember: Kako do ubojitog brka ili brade i gdje kupiti prave stvari za njegu

Kažu da prosječni muškarac na brijanje i njegu brade i brkova u životu utroši 3350 sati, ajmo učiniti nek se broje…

Statistika ne laže i zato, ako ste se kojim slučajem pripremali i prošli sve one faze od neugode, peckanja, propitkivanja, začuđenih pogleda u tramvaju (jesi li to ti?!?) i ‘uzgojili’ ukras iznad gornje usne na kojem bi vam pozavidio i legendarni Burt Reynolds, to je to, tu ste!

Dobrodošli! Sad, vjerojatno, razmatrate opcije i smjer u kojem bi trebalo krenuti. U ovom postu odgovorit ćemo vam na pitanje iz naslova Movember: Kako do ubojitog brka ili brade. Kako i čime obrijati to čudo ispod nosa i bradi? Jedno od rješenja je da to učinite u nekom cool salonu. Slučajno znamo za jedan takav.  Drugo je da sve odradite sami.

Kako? E pa, zato smo mi tu. Pitali smo našeg susjeda Brku koji slučajno radi u jednoj WOW trgovini za nekoliko savjeta kako se obrijati, a ne izgledati kao da ste netom pali pod kosilicu. Baš u skladu s CoolKlub preporukama u poslu ili životu, nigdje ne valja ići bez određenog alata i zato:

Step by step Moveber brk: Što vam treba?

♠ Četkica za brijanje (i bilo bi dobro da je vaša)

♠ Oštra britva, ne želite završiti kao lice s tjeralice

♠ Balzam poslije brijanja

♠ Kolonjska vodica

♠ Krema za brijanje ili sapun, nemojte se iznenaditi ali CoolKlub preporuča ovu pjenu ili ovaj sapun za brijanje (koji nas nikada nije iznevjerio).

♠ Češalj za brkove.

Nadalje, nikada nije dobro odgađati i zato:

Step by step Moveber brk: Kako početi?

♠ Višak (nadajmo se da ga ima) uklonite škarama ili, ako ste baš sretnik i ne oskudijevate u ničemu  – električnim trimerom.

♠ Kako bi profesionalno odradili posao trebali bi znati da je najbolje vrijeme za mov brijanje odmah po izlasku iz vruće kade (da, trebali bi se i okupati jer je koža tada najmekanija.

♠ Masirajte se… Mislimo na lice! Neka traje barem dvije minute točno tamo gdje kanite brijati.

♠ Četkicu u ruke i krenite s nanošenjem kreme za brijanje. Četkica je cool iz razloga jer dodatno stimulira kožu, podiže dlačice i ravnomjerno nanosi pjenu.

♠ Masirajte još malo

Po svojoj prilici spremni ste.

Step by step Moveber brk: Brijanjeeee!

Bez obzira kakav alat imali. Budite 100% sigurni da je oštar. Ako ste ziheraš, onda je u vašoj ruci Gillette Mach nešto u rukama, dok iskusni već barataju britvom.

U oba slučaja neka britvice stvarno budu oštre jer ovo je svečani trenutak na koji ste čekali od nekoliko dana do nekoliko mjeseci. Oštar kažemo jer u pitanju je gustiš kojeg se ne bi posramila ni  Frida Kahlo.

Kako bi spriječili nadraženost, crvenilo i ponovni urast dlake, brijte u smjeru u kojem dlaka raste. Topao ručnik pomoći će vam u smislu da će otvoriti pore i svakako ga imajte pri ruci kako bi spriječili upale i crvenila.

Po završetku isperite lice toplom vodom.

Step by step Moveber brk: Poslije bitke – njega!

Brijanje nikad ne smije proći bez provjere. Pregledajte lice i uklonite i najmanju pojavu izdajničkih tragova. Potom nanesite kolonjsku vodicu kako bi zatvorili pore i na kraju hidratizirajte. Sve za njegu muškog lica, brkova i brada pronaći ćete u shopu WOW Junkie u kategoriji brkovi i brade.

Gdje kupiti i što?

Nemojte nam reći da niste čuli za Cowshed. OK, shvaćamo. Niste ako je odlazak u DM najveći domet njege. Zato i jeste tu da vam pokažemo smjer ;) Dakle, radi se o prirodnom brandu koji hvale muškarci iz zapadne hemisfere. Ako ih stalo spominje britanski GQ, zašto ne bi i mi?!? Pronašli smo ga u Hrvatskoj, evo ga tu:

https://wow-junkie.com/proizvod/cowshed-bullocks-glatka-krema-za-brijanje/?utm_source=CoolKlub_Cowshed&utm_medium=PostMovember&utm_campaign=CoolKlubMovember&utm_content=CoolKlub%20post

OK, ovo spada u domenu njege nakon brijanja ali ako još niste savjetujemo da oko bacite na ovaj parfem za kojeg i sam Grunf tvrdi da nakon njega ni jedna žena ne kaže ne. U pitanju je Tom Ford Grey Vetiver, vrlo tradicionalan muški miris koji na nama strastveno obožavaju i žene pa smo mislili da će to i vama, coolkluberima, biti zanimljiv podatak. Parfem nastao na osnovi drvenih nota i vetivera, a u srcu su aromatizirani začini.

https://wow-junkie.com/proizvod/tom-ford-grey-vetiver-parfem-muskarce-50-ml/?utm_source=CoolKlub_TomFord&utm_medium=PostMovember&utm_campaign=CoolKlubMovember&utm_content=CoolKlub%20post

Morgan’s kreme trebale bi biti sastavni dio vaše kućne njege. Super pakiranja, sastav i brand vrijedan svakog gentlemana.

https://wow-junkie.com/proizvod/krema-za-bradu-i-brkove/?utm_source=CoolKlub_morgans&utm_medium=PostMovember&utm_campaign=CoolKlubMovember&utm_content=CoolKlub%20post

 

OK. Možda niste za Morgan’s ali onda je Reuzel ‘taj’. Reuzel krema sa shea maslacem i arganovim uljem osim brade njeguje i kožu lica. I vaša brada zaslužuje profesionalni tretman, zar ne?

https://wow-junkie.com/proizvod/reuzel-krema-za-njegu-brade-i-kozu-lica/?utm_source=CoolKlub_Reuzel&utm_medium=PostMovember&utm_campaign=CoolKlubMovember&utm_content=CoolKlub%20post

Elemis muškarce poznaje bolje nego mi sami sebe i zato uvijek u ponudi ima setove koji odjednom rješavaju naše probleme. Sve u jedan. I za pranje i za njegu! Zašto? Zato jer znaju da ne govorimo previše nego djelujemo.

https://wow-junkie.com/proizvod/elemis-man-clean-set-za-muskarce/?utm_source=CoolKlub_Elemisset&utm_medium=PostMovember&utm_campaign=CoolKlubMovember&utm_content=CoolKlub%20post

OK, ne možemo a da ne otkrijemo našu najveću tajnu super ugodnog brijanja. Ovaj sapun od cedra i breze pravo je čudo. Gotovo da garantiramo najnježnije brijanje ikad. Zašto? Zato jer izbjegavamo bol kad god možemo.

https://wow-junkie.com/proizvod/john-masters-organics-sapun-za-brijanje/

Ako niste tip od sapuna, bacite oko na ovaj set. Pranje i njega lica, brijanje i after shave koja će umiriti kožu. Najbolji organic brand na tržištu. Provjerite. Isprobajte!

https://wow-junkie.com/proizvod/john-masters-organics-set-za-muskarce/

I na kraju ali ne i manje važno. Pravi češalj za brkove ili bradu nije na odmet. Sigurno je vaš tata u džepu imao jedan, pa zašto ne bi i vi.

https://wow-junkie.com/proizvod/mali-preklopni-cesalj-za-bradu/

A sad slobodno pogledajte i najcool #brkoples ikada… Nadamo se da smo odgovorili na pitanje Movember: Kako do ubojitog brka ili brade. Ako imate komentare ili pitanja o njezi brade i brkova slobodno nam napišite komentar ili nas kontaktirajte na coolklubtweet@gmail.com.

Hvala na čitanju!

 

Vezane teme:

ZZ TOP – preko 40 godina uspješnog nebrijanja!

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>