Search
Close this search box.
cool novi logo header
new yor naskuplji neboderi za zivot

NEW YORK: MAKEOVER kroz izgradnju nebodera ili Race to the Top baby!

Nova vizura New Yorka naziva se Bilionaire’s Row i uključuje nove, najviše ikad izgrađene nebodere za stanovanje, za koje kupci najskupljih kvadrata već čekaju u redovima!

Mogli smo post nazvati i New York na steroidima i ne bi pogriješili. Naime, nije svugdje kriza. Tržište ultra skupih i ultra luksuznih nekretnina u New Yorku nakon kraćeg zastoja ponovo cvjeta. Američki građevinci i investitori, kako se čini, ponovo imaju konja za utrku. Recesijska suša tamo je službeno prestala.

O tome govori izgradnja čak šest luksuznih nebodera koju su mediji već sad prozvali ‘Race to the Top’ i ‘Billionaires’ Row’. Po samim nazivima jasno vam je za koga se grade ovi mega neboderi.

Građevinska utrka u svakom će slučaju zauvijek jednog od najpoznatijih poluotoka na svijetu, točnije, njegov središnji dio – Midtown, ali i istovremeno baciti duuuuuge sjene na zelenu oazu Central Parka.

 

Ovo su projekti najviših rezidencijalnih nebodera na svijetu: One57, 432 Park, 520 Park, 225 West: Nordstorm Tower, 111 West, 220 Central Park. Redom nevjerojatno zanimljiva rješenja, projektirana u stilu Midowna – VISOKO je ključna riječ.

New York Billionaire's Row
New York Billionaire’s Row

Nordstorm Tower ili 225 West, kad bude završen, bit će najviša rezidencijalna zgrada na svijetu. Titulu će na taj način oduzeti 432 Parku (koji će vodeću poziciju držati neko vrijeme), koji će pak uskoro preteći  One57 (koji je zasada najviša rezidencijalna zgrada na svijetu). Što da kažemo… Race to the top baby!

Vezane teme:

Iskustvo shoppinga u New Yorku

Barbara Strelar