Posjetili smo Rougemarin i saznali zašto su svi burger partyi popunjeni

rougemarin rasprodan burger party
rougemarin rasprodan burger party

Da smo ovako jeli u školskoj kantini, nijedan klinac ne bi baš razmišljao o odlasku u McDonald’s nakon škole

Bistro ‘RougeMarin’ uređen u školskom stilu sa velikim prozorima i vlasnikom koji si je za zadatak uzeo predstaviti hamburger na najbolji mogući način, mnogima je već postalo najdraže mjesto za potpuno uživanje u hrani.

Uz vrsne kuhare koji svu hranu pripremaju pred očima gostiju, okus koji ćete naći u ovom restoranu daleko je od onog okusa hamburgera na koji ste navikli. ‘Ružmarinski’ hamburger pripremljen je sa zdravim i svježim namirnicama, bogat začinima i iznenađenjima na koja ne biste ni pomislili da će se naći u vašem hamburger pecivu, a koje okus čine sočnijim i originalnijim.

Posjetili smo ove subote Mini burger party u RougeMarinu, iako bi preciznije bilo reći da smo se dobro ‘ubacili’ na party jer je rezervacija potrebna i nekoliko dana unaprijed. Razlog ovakve popularnosti vjerovatno je taj što se party ne održava svaku subotu, ali ono što se ipak događa svake subote je promjena menija jer ovaj hamburger bar moli da mu se dopusti da svoje goste iznenadi – svaki tjedan.

Ako ‘naletite’ na neki od budućih mini burger partya očekujte sedam malih čuda u sedam slijedova.

Mali ‘finger’ hamburgeri posluženi su u malim, ali odličnim, hrskavim pecivima, a između mesa i peciva kombinacije su dodataka koje će vas svakako natjerati da ih barem probate. Mini burgeri rade se od junećeg, svinjskog, purećeg ili pilećeg mesa s različitim začinima i primjerice kremom od bijelog graha, tartarom i kupusom, kremom od mrkve u curryu, krvavicom i umakom od pečenja.

Zadnji ‘ružmarinski’ mini burger je desertni i ispunjen je kremom od tamne čokolade i umakom od naranče. Kod četvrtog slijeda male porcije počele su stizati duplo jer se netko od gladnijih gostiju potužio na veličinu porcija unatoč nazivu partya – mini burger, ali količina je zaista i više nego dovoljna da u hrani čak i pretjerate ili ako ste savjesni, zamolite konobare da vam zapakiraju ono što ‘nije stalo’.

Osim ovog neobičnog partya na kojem će obožavatelji hamburgera potvrditi svoje obožavanje, RougeMarin i u svojim tjednim ponudama jela zadržava svoju originalnost i baš svako jelo zove da se odlučite baš za njega. Iako će vas na samom ulazu dočekati natpis ‘hamburger bar’ na meniju nisu samo burgeri već i razne juhe, predjela, glavna jela, salate i deserti.

marinirani lungic rougmenarin
Marinirani lungic Foto: Rougmarin

Restoran se nalazi u Folnegovićevoj ulici i iznenadit će vas svojom ugodnim ambijentom (makar možda i niste voljeli ići u školu), uslugom i gotovo svime što će se naći na vašem tanjuru. Preporučiti vam što da jedete nije potrebno, ali iz RougeMarina nećete izaći nezadovoljni jer je hrana odličnog i kvalitetnog okusa, a porcije su pristojne kao i cijene.

Rižoto s krvavicama i šampinjonima Foto: Rougemarin
Rižoto s krvavicama i šampinjonima Foto: Rougemarin

Da smo ovako jeli u školskoj kantini, nijedan klinac ne bi baš razmišljao o odlasku u McDonald’s nakon škole. Neke stvari u životu dođu kasnije, kao i neka mjesta u Zagreb koja se svakako isplati provjeriti. Rougemarin je baš takvo mjesto. Provjerite ga!.

VEZANE TEME:

Gdje jesti u Beogradu? Posjetili smo restoran Supermarket

More from Zrinka Kluković
EMOCIONALNI ŽIVOT VAŠEG MOZGA – knjiga kojoj ćete se vraćati u različitim fazama života
  Autor svojim čitateljima želi pokazati kako smo zapravo kreatori vlastitog emocionalnog...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.