Prehrana trkača: Zakačila sam se na aronija original prirodni sok

Osim aronije, proteini iz sjemenki konoplje dobar su odabir ako ne podnosite laktozu kao ja (ako ste s tim OK, možete probati i Whey protein koji je na bazi sirutke). Uglavnom, dvije do četiri žličice dnevno u neku voćnu salatu ili sok ili jogurt i voilà.

Konoplja je savršen izvor proteina, sadrži oko 50% kompletnog čistog proteina bez glutena, sve aminokiseline, te 8 esencijalnih aminokiselina koje odraslo ljudsko tijelo ne može samo proizvesti. Ja ove proteine dodajem u limunadu ili ih miješam s žličicom Chia sjemenki (isto bogate proteinima ali i Omega 3 masnim kiselinama).

Evo recepta za turbo doručak:  s vrućom vodom prelijem 1-2 žličice chia sjemenki, dodam malo sušenih bobica aronije, žličicu proteina konoplje, bananu, možda koju malinu ili kupinu….i mogu poletiti!

Čak i ako ne trčite, a tražite dobar energetski doručak, ovo je svakako nešto što će vas ‘držati’ cijeli dan.

Ono što ne dobijemo u tom super doručku je vitamin D. No, sva sreća da živimo u zemlji s puno sunca, pa se NE treba stalno pokrivati i štititi s kremama koje imaju visoki zaštitni faktor. Treba definitivno kožu izložiti suncu i upiti ga. Vitamin D potpuno je besplatan i iznimno važan za zdravlje cijelog organizma.

Na kraju ostaje tabletica. Pogađate koja je to? Riblje ulje – Omega 3 masne kiseline EPA i DHA, jer kao i mnogi od vas, ne jedem ribu tri puta tjedno, a željela bi zadržati prvenstveno zdravu glavu! (masne kiseline čine 60% mozga – od toga je većina DHA).

Osim toga Omega 3 masne kiseline imaju brojne druge pozitivne učinke na organizam (od kardiovaskularnog sustava do protuupalnog djelovanja), ali morate paziti prilikom odabira ovog suplementa jer kvaliteta jako varira. Pokušajte odabrati one koji na bočicama imaju deklarirane vrijednosti EPA tj. DHA masnih kiselina.

Jako me zanima što mislite o mom receptu. Da li ste probali aroniju?

More from @B_arrow

Što čitati na godišnjem: ‘Nevidljivo’ autora Paula Austera!

Zadnjih par godina cool knjige koje čitam uglavnom su vezane za posao,...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.