Search
Close this search box.
cool novi logo header
Trčanje Zagrebački polumaraton pripreme

Pripreme za Zagrebački polumaraton (1): Predložite nam rute trčanja

Moramo priznati trčanje ima više smisla kada pred sobom imaš cilj. Dijeta, bijeg od dosade, jačanje moždanih vijuga, da se ojača tijelo i um – svejedno je!


I tako je u skladu s [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/PLAN-TRCANJA-POLUMARATONA1.jpg#”]planom[/lightbox] završio naš prvi tjedan priprema. Osjećamo se odlično, koljena su čitava! Naslovna fotografija (Jarun) govori vam kako nam je lijepo! Slijedi mali osvrt na treninge proteklog tjedna. Devet ih je ostalo do Zagrebačkog (polu)maratona!

Ponedjeljak je bio dobar dan. [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/dvije-desne.jpg#”]Ukrstili smo tenisice[/lightbox] i postigli svoj cilj toga dana: pet istrčanih kilometara bez većih problema. Trčali smo od okretišta na Mihaljevcu do parka Ribnjak i nazad.

Prosjek nešto manji od sedam minuta po kilometru. Noge lagane, glava čista, vrijeme ugodno. Valjda se tako osjećao i [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/bolt-1.jpg#”]Usain Bolt[/lightbox] kada je dan ranije  pobjedio na Svjetskom prvenstvu u utrci na 100 metara i vratio naslov prvaka koji je izgubio u 2011. Nas je ipak nosila misao na zlato naše [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/sandra-perkovic.jpg#”]Sandre Perković[/lightbox] kojoj ovom prilikom od srca čestitamo!!!

U utorak je slijedio pravi dan odmora i taj smo dan iskoristili za razradu plana prehrane kroz tjedne priprema. Ništa detaljno, više je to bila gruba procjena ali smo u istraživanju saznali puno  toga. I da,  formalno smo se registrirali na stranici Zagrebačkog maratona i idemo dalje.

Srijeda predvečer, uz kišicu, opet pet kilometara i ponovo dobar osjećaj. Možda zato što su smo saznali da je eurozona formalno izašla iz svoje najduže krize?! Trčali smo po Dubravkinom putu – Cmrok – Park Tuškanac ili pluća Grada Zagreba.

Slično je bilo i u četvrtak, valjda nas je još držala Eu(RO)forija…inače jako dobra stvar za trčanje (o temi glazba ili ne drugom prilikom) svakako pogledajte video.

Bližio se kraj tjedna. S obzirom da nismo poštivali dan odmora (u petak smo odigrali prilično jaku partiju tenisa), zanimalo nas je kako će se to odraziti na subotnji duži trening od 7 kilometara. No,  sve je prošlo sasvim solidno s prosječnom brzinom 6:50 min/km i krugom oko Jaruna. Nažalost, iako smo uspješno izvršili tjedni zadatak, nisu nas učlanili u niti jedan nogometni klub. Naime, mali princ George (sin princa Wiliama i vojvotkinje Catherine) postao je počasni član kluba „Željezničar“ iz Bosne i Hercegovine. Bravo za ideju!

Subota je bila i izvrstan dan Usainu Boltu, koji je na svjetskom prvenstvu u Moskvi treći puta za redom osvojio zlato u utrci na 200m s najboljim vremenom sezone. Tome se i mi nadamo za slijedeći tjedan – našem najboljem vremenu dosad!

Predložite nam rutu! Obzirom da dijelimo savjete rado bismo saznali i dio vaše rutine. Komentirajte!

Pogledajte ostale tekstove o trčanju u posebnoj kategoriji Zagrebački polumaraton.

Vezane teme:

Pripreme za Zagrebački polumaraton (2): Sve me boli ali ja trčim!

Pripreme za Zagrebački polumaraton (3): Deset kilometara prvi put!

Barbara Strelar