Search
Close this search box.
cool novi logo header
trci i citaj

Run-n-read: Ova ‘klipsa’ omogućava da čitate i trčite istovremeno

Kako je krenulo, uskoro vam nećemo predlagati liste što slušati dok trčite nego što da čitate, barem tako misle dečki iz New Yorka


Ljubiteljima trčanja i čitanja koji se multitaskingom rješavaju više muha jednim udarcem mogao bi se svidjeti novi gadget koji pojmu čitanja (ne slušanja) daje jednu sasvim novu dimenziju.

Svak tko je pokušao čitati za vrijeme trčanja nije se dobro proveo pa su iz Weartronsa iz New Yorka najavili Run-n-Read (Trči i čitaj) soluciju koja vam dopušta da na svom tabletu čitate dok  trčite.

Uređajčić se sastoji od malene klipse (na fotografiji) koju možete zakačiti  na znojnik na glavi ili ovratnik majice i prati vaše pokrete (glave, ramena) koje aplikacija potom prenosi na uređaj i uređuje što omogućava da tekst na tabletu poskakuje u taktu vaših koraka dok trčite na omljenoj traci.

Kako bi okrenuli novu stranicu dovoljno je jednom dodirnuti uređaj odnosno dvaput ako želite listati unatrag. Uz mogućnost čitanja uređaj radi i kao pratitelj aktivnosti za vrijeme vježbe, a upotrebljiv je i za vrijeme vožnje u automobilu i slično.

‘Trči i čitaj’ radi na Android i iOS aparatima, aplikacije su free ali za uređaj treba platiti 55 američkih dolara ukoliko ste early adopter. Kako je krenulo, uskoro vam nećemo predlagati liste što slušati dok trčite nego što da čitate!

Pogledajte video:

 

Vezane teme: 

Gubite stvari? ‘Tile’ je novi gadget koji će vam pomoći u pronalasku

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>