Run-n-read: Ova ‘klipsa’ omogućava da čitate i trčite istovremeno

trci i citaj
trci i citaj

Kako je krenulo, uskoro vam nećemo predlagati liste što slušati dok trčite nego što da čitate, barem tako misle dečki iz New Yorka


Ljubiteljima trčanja i čitanja koji se multitaskingom rješavaju više muha jednim udarcem mogao bi se svidjeti novi gadget koji pojmu čitanja (ne slušanja) daje jednu sasvim novu dimenziju.

Svak tko je pokušao čitati za vrijeme trčanja nije se dobro proveo pa su iz Weartronsa iz New Yorka najavili Run-n-Read (Trči i čitaj) soluciju koja vam dopušta da na svom tabletu čitate dok  trčite.

Uređajčić se sastoji od malene klipse (na fotografiji) koju možete zakačiti  na znojnik na glavi ili ovratnik majice i prati vaše pokrete (glave, ramena) koje aplikacija potom prenosi na uređaj i uređuje što omogućava da tekst na tabletu poskakuje u taktu vaših koraka dok trčite na omljenoj traci.

Kako bi okrenuli novu stranicu dovoljno je jednom dodirnuti uređaj odnosno dvaput ako želite listati unatrag. Uz mogućnost čitanja uređaj radi i kao pratitelj aktivnosti za vrijeme vježbe, a upotrebljiv je i za vrijeme vožnje u automobilu i slično.

‘Trči i čitaj’ radi na Android i iOS aparatima, aplikacije su free ali za uređaj treba platiti 55 američkih dolara ukoliko ste early adopter. Kako je krenulo, uskoro vam nećemo predlagati liste što slušati dok trčite nego što da čitate!

Pogledajte video:

 

Vezane teme: 

Gubite stvari? ‘Tile’ je novi gadget koji će vam pomoći u pronalasku

More from Claudio Kramaric
SUUNTO satovi: Donosimo pregled kompletne nove linije! (VIDEO)
Cure i dečki – idealan trening na vidiku! SUUNTO satovi sadrže apsolutno...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.