Search
Close this search box.
cool novi logo header
ZG polumaraton pripreme

Što smo naučili: četvrti i peti tjedan, kiša i tequila…

Tequila nam nije prijatelj

Izlazak u petak. Stop. Tequila. Stop. Blaga zezancija i [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/tequila.jpg#”]čašica tequile[/lightbox] ne idu zajedno s pripremama za polumaraton i točka. Recimo samo da su nas prijatelji Kanađani pojeli za doručak pa smo preskočili subotnji trening. Do kraja priprema izbjegavat ćemo alkohol. On nam nije prijatelj, ali voda, aronija, kikiriki maslac, grah i banane – jesu!

A prijateljice nam nisu ni mušice! Ne, ne, ne mislim na one mušice u glavi – iako i one mogu ponekad biti problem. Mislim na prave mušice, ustvari rojeve mušica. Vjerojatno su sve mušice grada Zagreba u ovo doba godine na Jarunu.

Adrenalin je cool, ali ga se i čuvajte ponekad!

Ako možemo šesnaest kilometara, vjerojatno ćemo moći do kraja izdržati ove pripreme i to je nama vrlo važna spoznaja. Po noći sam sanjala ta dva kruga i nešto ‘sitno’ oko Jaruna, a kad smo se vozili prema jezeru osjećala sam laganu nervozu u želucu i uzbuđenje.

I onda su nas tamo dočekale – mušice! Ekipa trenira – s mušicama, šeće – s mušicama, vozi bicikl – s mušicama i živi u tom dijelu grada – s mušicama. No, kao što sam rekla, nama mušice nisu prijateljice. Malo smo se posvađali, adrenalin je pumpao, sjeli smo u auto i završili na Sljemenu – bez mušica! Svađa nas je dodatno nabrijala, tako da mislim da je i ona utjecala na ishod današnjeg treninga. Odustajanje definitivno nije bilo opcija i nakon 1h i 40 minuta istrčali smo punih 16 km!

Sad nas čeka ultimativni test – izdržati pripreme do samog kraja!

Barbara Strelar