Search
Close this search box.
cool novi logo header
recenzija filma Kauboji Variety

Variety piše o ‘Kaubojima’ (i hvali ih!)

Prije otprilike godinu dana oduševljeno smo najavili film Kauboji u kinima. Bez straha spojili smo iskustvo (višestrukog) gledanja predstave u teatru Exit i povukli paralelu s iskustvima gledanja mjuzikala na West Endu jer smo htjeli ukazati da veće razlike nema. Dobra predstava je jednostavno dobra predstava i to bez obzira gdje ‘igra’. Netko bi jednom trebao sjesti i napisati esej na temu ‘Kauboja’ kako kao predstave tako na filmu.

Po nama, u oba slučaja radi se o fenomenu koji nam je teško opisati ovako za internetsko (brzo) čitanje. Naime, godine prolaze, a sve vezano uz ovu temu raste. Raste publika, raste interes i broj nagrada, rastu dobre vibracije, a to baš i nije tako čest slučaj u nas. Naime, možda ste primijetili (možda i ne) ali jedan post magazina Variety jučer je izazvao posebnu pozornost i našao se u popriličnom broju news feedova naših prijatelja na Facebooku.

Razlog? Recenzija filma ‘Kauboji’ Tomislava Mršića na stranicama uglednog magazina.

Autorica Ella Taylor o filmu piše kao o ‘divno uglađenoj/izbalansiranoj mješavini socijalne drame i komedije apsurda’ te ga stavlja u kontekst super uspješnog filma The Full Monty iz 1997. godine: ‘Ukoliko se dogodi pa netko od organizatora festivala odluči napraviti jedan koji će izvući sve svjetske reminiscencije filma The Full Monty, onda bi hrvatski film Kauboji trebao kotirati vrlo visoko’.

kauboji usporedba full moty

Nagradno pitanje: Što bi tek napisala da je mogla pogledati i predstavu? Sve u svemu, Kauboji jašu i praše dalje. To je jako, jako COOL!

Vezane teme:

Film ‘Kauboji’ u kinima. Napokon! Kako to dobro zvuči!

Kauboji’ hrvatski kandidat za Oscara!

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>