Znate li tko su power couples?

Tko su power couples ili što su power couples
Tko su power couples ili što su power couples

Kako dijeliti život, biti sretni, pomagati, podržavati, raditi i zabavljati se kao dobro uigrani tim? Kako stvoriti i naravno održati vezu koja vas ispunjava, e to je #cool i to je #power

Tko kaže da se suprotnosti privlače? Super ili „power“ parovi postaju sve češća pojava – od politike, medija, televizije, arhitekture… …snažni i uspješni parovi sve češće dokazuju da je biti uspješan u dvoje, puno bolje nego biti uspješan sam.

23 godine nakon njegovog prvog mandata, za prvu predsjednicu SAD-a ponovo će se kandidirati Billova supruga, Hillary Rodham Clinton. Iako su se tijekom dugogodišnjeg braka susreli s brojnim problemima – ovaj power couple nastavlja biti podrška jedno drugome te ih svakako treba istaknuti kao par u kojem su gotovo jednako moćni i ‘On’ i ‘Ona’. Baš nas zanima o čemu razgovaraju za večerom?

Hillary i Bill… Podrška jedno drugome unatoč problemima. Foto: AFP

Vrijeme kada su muškarci zarađivali i gradili karijere, dok su njihove bolje polovice odgajale djecu i brinule o kući odavno je prošlo. Puno je primjera u današnje vrijeme kada ona u žargonu ‘nosi hlače’. (pogledajte samo našu predsjednicu). Međutim, kada oboje mogu loviti svoje snove i biti uspješni u onome što rade, dok si uzajamno pomažu i pružaju jedno drugom podršku, to je dobitna kombinacija. To je power couple!

Prema definiciji s Wikipedije, termin power ili super couple nastao je u sapunici „General Hospital“, a vjenčanje liječnika tada je na TV ekranima pratilo 30 milijuna ljudi. Da li je Wikipedija u ovom slučaju u pravu, ostavljam na vama, ali barem dvije i nešto tisuće godina prije „General Hospitala“ postojali su Kleopatra i Marko Antonije, veliki vojskovođa i princeza  Egipta – to je bio pravi retro #power couple!

Danas, po tom pitanju se slažem s Wikipedijom, termin se koristi kako za one super uspješne, tako i one super poznate ili super bogate parove. Lista je poveća, ali neke ne možemo zaobići.

Amal i George Clooney. Kažu da je ona prilikom njihovog zajedničkog boravka u New Yorku, nedavno  imala tzv. predstavljanje društvu. Ono što je još zanimljivije je da se šuška da je cijela priča (s kim se druži, kada i gdje) dobro izrežirana kako bi ovaj par kroz nekoliko godina krenuo put Bijele kuće. Zanimljiv scenarij.

Reagan je uspio, zašto ne bi i George? Pogotovo kad kraj sebe ima ženu koja je u „ozbiljnom“ svijetu poznatija od njega. Kao odvjetnica za ljudska prava nedavno je pokrenula parnicu u Ujedinjenim narodima kako bi oslobodila Mohameda Nasheeda, prvog demokratski izabranog predsjednika Maldiva, koji je od puča 2012. u zatvoru. Pa sad odlučite tko je tu „power“: Amal ili George?

George Clooney i Amal
Tko je više ‘power’?!?

Angelina i Brad Pitt. Oboje favoriti publike i glumci s apsolutne A čiste. Roditelji  šestero djece, uspješni su i na drugim područjima. Ona je UN-ova ambasadorica dobre volje i aktivistica za brojna politička pitanja. On je on vlasnik producentske kuće „plan B“. Šuška se da ona ima političke ambicije. Bilo bi jako #cool da prvi gospodin Bijele kuće jednog dana bude Brad Pitt. :)

Angelina Jolie i Brad Pitt s obitelji
Angelina ne niječe političke ambicije. Brad bi bio cool prvi gospodin Bijele kuće

Kim i Kanye West. Iako ih po zaradi još uvijek „šišaju“ njihovi dobri prijatelji (također power couple) Beyonce i Jay Z, Kim i Kanye sigurno dignu veću prašinu gdje god krenu. Ljubav je spojila mnogobrojne poslovne interese, ali on se i dalje uglavnom ne pojavljuje u njenom reality showu. No, zato je u njenoj mega popularnoj aplikaciji. Kao veliki obožavatelj visoke mode Kanye (a ne Kim) kreira za svoj svoj brend ali i druge poznate brendove (poput Adidasa), dok Kim objavljuje „selfie“ knjige i  radi tko zna što sve ne…

kim i kanye
Ljubav je spojila mnogobrojne poslovne interese

Gabi i Arsen Dedić. Iako u zrelim godinama ovaj par je legendaran. Teško da se za njih može nešto reći dovoljno veliko kao što su oni sami. Svoju ljubav prema muzici njih dvoje su utkali i u svoju vezu. Karijere koje su gradili i pojedinačno i sami, baš kao i pjesme koje su pisali i pjevali, ostavile su snažan i neizbrisivi trag, oni su jedni i jedini Gabi i Arsen.

gabi i arsen
Šećer smo (namjerno) ostavili za kraj: Gabi i Arsen

I dok power couple definira poznate i uspješne parove, ima nas koji se pitamo gdje smo mi u odnosu na te super muškarce i žene. Imamo i sami primjere oko sebe koji možda nisu ni poznati ni prebogati, a opet u njima vidite nešto posebno, neku moć. Baš kao kod Gabi i Arsena, važnije od moći para je moć veze ili couple power.

Kako dijeliti život,  biti sretni zajedno, pomagati, podržavati, raditi i zabavljati se zajedno, kao dobro uigrani tim. Kako stvoriti i naravno održati vezu koja vas ispunjava, e to je #cool i to je #power!

Vezane teme:

Serge Gainsbourg & Jane Birkin: divlja i neobuzdana ljubav

TOP 6 francuskih filmova za počastiti oči i uši

More from @B_arrow

Govorne smetnje i disgrafija: Pametnica je cool aplikacija za poticanje dječjeg razvoja

U porastu je broj djece s govornim smetnjama, a uz pomoć Pametnice...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.