Search
Close this search box.
cool novi logo header

Znate li tko su power couples?

Kako dijeliti život, biti sretni, pomagati, podržavati, raditi i zabavljati se kao dobro uigrani tim? Kako stvoriti i naravno održati vezu koja vas ispunjava, e to je #cool i to je #power

Tko kaže da se suprotnosti privlače? Super ili „power“ parovi postaju sve češća pojava – od politike, medija, televizije, arhitekture… …snažni i uspješni parovi sve češće dokazuju da je biti uspješan u dvoje, puno bolje nego biti uspješan sam.

23 godine nakon njegovog prvog mandata, za prvu predsjednicu SAD-a ponovo će se kandidirati Billova supruga, Hillary Rodham Clinton. Iako su se tijekom dugogodišnjeg braka susreli s brojnim problemima – ovaj power couple nastavlja biti podrška jedno drugome te ih svakako treba istaknuti kao par u kojem su gotovo jednako moćni i ‘On’ i ‘Ona’. Baš nas zanima o čemu razgovaraju za večerom?

Vrijeme kada su muškarci zarađivali i gradili karijere, dok su njihove bolje polovice odgajale djecu i brinule o kući odavno je prošlo. Puno je primjera u današnje vrijeme kada ona u žargonu ‘nosi hlače’. (pogledajte samo našu predsjednicu). Međutim, kada oboje mogu loviti svoje snove i biti uspješni u onome što rade, dok si uzajamno pomažu i pružaju jedno drugom podršku, to je dobitna kombinacija. To je power couple!

Prema definiciji s Wikipedije, termin power ili super couple nastao je u sapunici „General Hospital“, a vjenčanje liječnika tada je na TV ekranima pratilo 30 milijuna ljudi. Da li je Wikipedija u ovom slučaju u pravu, ostavljam na vama, ali barem dvije i nešto tisuće godina prije „General Hospitala“ postojali su Kleopatra i Marko Antonije, veliki vojskovođa i princeza  Egipta – to je bio pravi retro #power couple!

Danas, po tom pitanju se slažem s Wikipedijom, termin se koristi kako za one super uspješne, tako i one super poznate ili super bogate parove. Lista je poveća, ali neke ne možemo zaobići.

Amal i George Clooney. Kažu da je ona prilikom njihovog zajedničkog boravka u New Yorku, nedavno  imala tzv. predstavljanje društvu. Ono što je još zanimljivije je da se šuška da je cijela priča (s kim se druži, kada i gdje) dobro izrežirana kako bi ovaj par kroz nekoliko godina krenuo put Bijele kuće. Zanimljiv scenarij.

Reagan je uspio, zašto ne bi i George? Pogotovo kad kraj sebe ima ženu koja je u „ozbiljnom“ svijetu poznatija od njega. Kao odvjetnica za ljudska prava nedavno je pokrenula parnicu u Ujedinjenim narodima kako bi oslobodila Mohameda Nasheeda, prvog demokratski izabranog predsjednika Maldiva, koji je od puča 2012. u zatvoru. Pa sad odlučite tko je tu „power“: Amal ili George?

Angelina i Brad Pitt. Oboje favoriti publike i glumci s apsolutne A čiste. Roditelji  šestero djece, uspješni su i na drugim područjima. Ona je UN-ova ambasadorica dobre volje i aktivistica za brojna politička pitanja. On je on vlasnik producentske kuće „plan B“. Šuška se da ona ima političke ambicije. Bilo bi jako #cool da prvi gospodin Bijele kuće jednog dana bude Brad Pitt. :)

Kim i Kanye West. Iako ih po zaradi još uvijek „šišaju“ njihovi dobri prijatelji (također power couple) Beyonce i Jay Z, Kim i Kanye sigurno dignu veću prašinu gdje god krenu. Ljubav je spojila mnogobrojne poslovne interese, ali on se i dalje uglavnom ne pojavljuje u njenom reality showu. No, zato je u njenoj mega popularnoj aplikaciji. Kao veliki obožavatelj visoke mode Kanye (a ne Kim) kreira za svoj svoj brend ali i druge poznate brendove (poput Adidasa), dok Kim objavljuje „selfie“ knjige i  radi tko zna što sve ne…

Gabi i Arsen Dedić. Iako u zrelim godinama ovaj par je legendaran. Teško da se za njih može nešto reći dovoljno veliko kao što su oni sami. Svoju ljubav prema muzici njih dvoje su utkali i u svoju vezu. Karijere koje su gradili i pojedinačno i sami, baš kao i pjesme koje su pisali i pjevali, ostavile su snažan i neizbrisivi trag, oni su jedni i jedini Gabi i Arsen.

I dok power couple definira poznate i uspješne parove, ima nas koji se pitamo gdje smo mi u odnosu na te super muškarce i žene. Imamo i sami primjere oko sebe koji možda nisu ni poznati ni prebogati, a opet u njima vidite nešto posebno, neku moć. Baš kao kod Gabi i Arsena, važnije od moći para je moć veze ili couple power.

Kako dijeliti život,  biti sretni zajedno, pomagati, podržavati, raditi i zabavljati se zajedno, kao dobro uigrani tim. Kako stvoriti i naravno održati vezu koja vas ispunjava, e to je #cool i to je #power!

Vezane teme:

Serge Gainsbourg & Jane Birkin: divlja i neobuzdana ljubav

TOP 6 francuskih filmova za počastiti oči i uši

Barbara Strelar