Search
Close this search box.
cool novi logo header

Ajme majko, kamo na more? Veseli turisti znaju odgovor!

Ako kojim slučajem radite dva posla, prihvaćate i treći, uz sve nekako održavate formu i psihički se pripremate na izazove škole u koju će mališan krenuti na jesen, nije čudo ako ste zaboravili na planiranje godišnjeg. Srećom tu je CoolKub!

Sva pozitiva ovoga svijeta ne može vam pomoći ako u vizualizaciji svojih ciljeva i pozitivnoj psihologiji niste uvrstili i – sebe. Vrijeme za sebe. Vrijeme za svoj odmor. Vrijeme za totalno opuštanje. Iako nas vremenske prilike itekako znaju iznenaditi, ljeto dolazi i planirati godišnji, svakako treba. Da li je bolje provesti aktivan godišnji odmor ili se jednostavno prepustiti ljenčarenju? Da li odrediti dio dana koji ćete žrtvovati na mailove i javljati se na mobitel ili se jednostavno potpuno isključiti?

COOL SAVJETI: Pet načina kako maksimalno uživati u godišnjem odmoru

 

Izbor je svakako vaš. No, jedno je sigurno: zaboravite ograničenja, sanjarite, planirajte i krenite! Čak i s vrlo malo novaca imamo mogućnosti da u našoj lijepoj Hrvatskoj za svega nekoliko sati vožnje (ili puno manje) uživamo u raznim prirodnim ljepotama i doživimo savršeni godišnji odmor. No, kamo otići na more?

Odgovor na ovo pitanje mogli bi pronaći na novoj cool stranici imena ‘Veseli turisti’  (http://www.veselituristi.hr). Naime, u prvom ovogodišnjem pokušaju planiranja vlastitog odmora prije nekoliko dana naletjeli smo na ovu stranicu i saznali da je proradila prije nekoliko mjeseci. E sad, zašto pišemo o njima? Po čemu se Veseli turisti razlikuju od mora (doslovno) drugih?

Po tome što smo odgovore dobili doslovce u pola sata. Nakon nekoliko izmijenjenih mailova i našeg pojašnjenja kakav smještaj tražimo te da takvog nismo našli u ponudi (zapravo ni samo još nismo sigurni što želimo), žena nas je nazvala i ponudila nam, pazite sad, da pričekamo tjedan dana i da će nam ona osobno, pronaći smještaj kakav tražimo bez naplate. 

Shvaćate o čemu govorimo? U kratkom vremenu dobili smo vlastitog agenta koji će nam, ako ništa drugo, pokušati pronaći odgovarajući smještaj. Zimmer frei online! Na mah smo i sami postali ‘veseli turisti’. Što da vam kažemo, nakon godina slanja mailova putem raznih stranica za smještaj na obali na koja nam nitko nikada nije odgovorio ovo je uistinu pravo osvježenje i vrlo pozitivan šok.

Stoga smo odlučili objaviti djelić ponude kako bi i vama dali do znanja da ‘Veseli turisti’ uistinu postoje pa slobodno provjerite ponudu apartmana i kuća na obali. Mi im svakako držimo fige.

Naša je želja ove godine odmarati u prirodi, tamo gdje se puno lakše opuštamo i prepuštamo ljepotama koje nas okružuju. Misli se umiruju, dok nas istovremeno ispunjava pozitivna energija. Nakon boravka u prirodi, lakše se koncentriramo!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Digitalni detoks program – lakše je nego što mislite

 

Zlarin, otočić u Šibenskom arhipelagu osvaja na prvi pogled. Već nakon nekoliko sati provedenih u toj oazi, osjetiti ćete kako vas preplavljuje mediteranska vibra, kako je pogled u zeleno-plavo more dovoljan da vas zabavlja satima (i puno zanimljiviji od novih postova na facebooku). U ovoj kućici na osami mogli bi, poput kakvog veselog turista, otkriti da je popodnevna vrućina stvorena za ugodnu siestu, dok jutra i večeri provodite na terasi s pogledom na okolne otoke.

Odmori za dvoje na Hvaru, Krku ili nekoj drugoj destinaciji na kojoj ćete se osjećati kao kralj i postati veseli turist. To je to!

Veseli turisti: Zlarin, pogled, mir...
Veseli turisti: Zlarin, pogled, mir…

Ako ste malo više za akciju i dobar provod te vam treba više adrenalina nemojte zaobići Pag. Otok koji navodno učestalo posjećuju vanzemaljci iz godine u godinu ne gubi na popularnosti već naprotiv, s mnogobrojnim festivalima koji se održavaju na plaži Zrće jamči dobru zabavu.

Veseli turisti sranica posvecena najmu apartmana i veselim turistima
Veseli turisti znaju kako nabaciti osmijeh na lice

Već sljedeći tjedan počinje Zrće Spring Break (06.-09.06.), a sve najave govore da bi Fresh Island Festival trebao biti luđi no ikada. Uglavnom pogled na ovaj apartman s bazenom u isti tren oduzima dah, i tjera nas da odbrojavanje do godišnjeg počne!

Vezane teme:

Godišnji odmor iz snova ili ultimativni test živaca za roditelje

Četverosatni radni tjedan

Barbara Strelar