Bankrot Detroita? Evo četiri pozitivne priče o poduzetništvu

[divider]PRIČA ČETVRTA [/divider]

Žena kojoj je izgorio san ali ga je odlučila ponovo sagraditi

Alicia George radila je u tvrtki koja je rušila napuštene kuće u Detoritu. One koje su se mogle spasiti tvrtka je renovirala i pokušavala ih prodati ili iznajmiti. Alicia je voljela posao ali imala je svoj san.
Htjela je otvoriti caffe. Jedan od onih u kojem se skupljaju mladi poduzetnici i zaposleni željni kulture, dobrog jazza, galerije i svega povezanog s umjetnošću.

Problem je bio taj što nije imala iskustva. U potjeri za snom otišla je na sve moguće tečjeve, razgovarala sa vlasnicima svih caffea do kojih je mogla doći, skupljala iskustvo i tek potom sa dečkom Johnom razgovarala o mogućnosti otvaranja vlastitog biznisa. Za to je bila spremna učiniti sve. Iznajmljivala je stanove, prodavala voće, povrće i vodu na ulici. Mariott

Radila je sve kako bi ostvarila svoj san.
Prvi puta bila je to predivna kuća u viktorijanskom stilu. Sve je bilo spremno no, kako se u Detroitu posljednjih godina ‘svašta događa’ kuća je nestala u plamenu.

‘To me umalo uništilo, toliko smo naporno radili. Ali nisam odustala. Bog mi je pomogao i usadio mi viziju i i mi smo krenuli u realizaciju. Trebalo nam je deset godina da prikupimo 250.000 dolara. Na kraju smo otvorili Motor City Java House. Imamo dvorište, vrt, mjesto za druženja, studio i dva apartmana’, zaključuje Alicia.

‘Udala sam se za Johna prošle godine studenome. On je pomogao u izgradnji. Svi podovi su drveni, recikirani iz napuštenih kuća u Detroitu. Mnoge od njih bile su raj za dilere i narkomane, prepune negativne energije. Ali ti podovi danas su simbol napretka i stabiliziraju kompletno naše susjedstvo.’

Kriza koja je ovaj grad odvela u propast sada nudi neke nove šanse onima koji na krizu gledaju kao na priliku.

Tražimo COOL ideje. Ako imate temu koja bi nekome mogla pomoći. Javite nam, napišite nam mail i mi ćemo napisati priču za vas i potpisati Vas kao autora! Hrvatska treba dobru priču!

More from Claudio Kramaric

Top lista špijunskih filmova koju su sastavili pravi špijuni

Ovo je lista bez martinija, lijepih žena i prepametnih protivnika. Ovu su...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.