Search
Close this search box.
cool novi logo header
Birtic Kako sam smrsavio 40 kila i ne debljam se

COOL knjiga: Kako je ‘Smršavio 40 kila i ne deblja se’?

Zbog načina života koji ga je udebljao krenuo je s nestručnim dijetama, pa je umalo postao invalid. Tek kada je počeo prihvaćati savjete liječnika krenulo mu je. Sve je zapisivao i ovo bi trebala biti najcool inspirativna knjiga o mršavljenju u nas. Ako želite da i vama pomogne – trk u online knjižaru!

Tomislav Birtić, dugogodišnji novinar, kolumnist i urednik, objavio je novu knjigu pod nazivom ‘Smršavio sam 40 kila i ne debljam se’. Knjige se još nismo dočepali ali hoćemo jer razloga je mnogo. Naime, osim samog sadržaja autor je izgled korica prepustio na glasanje zajednici prijatelja i poznanika na Facebooku bez bojazni kako će sve to skupa na kraju izgledati. Nadalje, bez imalo zadrške secira svoj dugogodišnji problem, prenosi znanje i, ne manje važno, inspirira. Na kraju, ne piše ništa što sam nije iskusio:

”Mislim da odmah trebamo raščistiti i da svi muškarci i poneka žena nogomet znaju bolje od izbornika reprezentacije, dok ama baš svi muškarci i ama baš sve žene znaju sve što se o mršavljenju može znati. Utoliko sam i ja tek jedan od pametnjakovića koji sole pamet”, kaže Birtić i dodaje: S jednom razlikom. Pametnjaković sam koji je smršavio 42 kile i ne deblja se. Ništa vam ne obećavam, ništa vam ne jamčim, ali eto, na koricama su moje slike, a između korica je moja priča.

I to kakva! Prema vlastitom priznanju, loše životne navike narušile su mu zdravlje, a zbog nestručnog mršavljenja umalo je postao invalid:

Smršavio sam prenaglo 30 kila u 4-5 mjeseci, i mislio sam, to je to, zafrkavao sam se da imam knjigu, a onda je krenulo gore-dolje, muke. U trećoj sam znao da moram napisati knjigu, da pomognem ljudima, a na kraj pameti mi nije bilo da cu se patiti sedam godina. Ovo je stvarno čisti hobi, i sjajna zabava koja daje rezultate. frendovi i rodbina skinuli su 100+ kila, i sad je cilj da pomognem ljudima da skinu tonu!

Na dnevnoj bazi, autora možete pratiti na blogu http://40kila.wordpress.com koji je svojevrsni nastavak knjige, a kada bi na početku svoje sedmogodišnje potrage za idealnom prehranom znao što zna sada, vjeruje da bi sa 134 na 92 kile smršavio za godinu, najviše godinu i pol. Evo što bi radio.

• Prvo bih otišao u Cybex centar, da mi dr. Slobodan Kuvalja sredi lokomotorni sustav i kaže kako se uopće smijem rekreirati.

• Umjesto običnog pješačenja, zbog aktiviranja više mišića i sagorijevanja više kalorija, hodao bih nordijski. To je ono sa štapovima.

• Otišao bih nutricionistici i kineziologinji Blanki Perše koja bi mi preporučila metabolički balans i rekla što točno mom organizmu treba.

• Nakon doručka i večere, ili nakon doručka i ručka, popio bih Herbalife shake. U svakom slučaju, u prehranu bih uveo vitamin C, multivitamin, omegu 3, probavne enzime i probiotike.

• Radio bih na sebi. Integrativna psihologija, rad na sebi, silno pospješuje mršavljenje. U tome su mi najviše pomogli moja sestra Marija Ljubičić i Marina Nardin. Zbog debljanja i, općenito, načina života umalo sam umro. Hajde, ako ne umro, malo je nedostajalo da se ozbiljno razbolim. Zbog nestručnog mršavljenja zamalo sam postao invalid. Zato na koricama knjige “savjetujte se s liječnikom” ne ispisujem da bih izbjegao eventualne sudske tužbe, ne ispisujem to ni sitnim slovima kao što se piše na ugovorima u kojima te druga strana oguli do kosti, nego to ističem na drugom najvidljivijem mjestu u knjizi zato što sam skupo, zdravljem, platio što se nisam savjetovao s liječnikom.

MOGLO BI VAS ZANIMATI: Nakon tri tjedna mogu reći: O da, Ripped in 30 days funkcionira!

 

U uvodu kaže: ‘Ne jamčim ni da će sutra Sunce izaći, a kamoli da će vam moja priča pomoći da smršavite. Zapravo, bit ću s vama krajnje iskren. Da biste smršavjeli, ova knjiga vam uopće ne treba. Cijela industrija mršavljenja dobrim se dijelom zasniva na debeljkovu zanosu u trenutku kupnje nekog aparata, preparata, knjige… na debeljkovu osjećaju da je nešto poduzeo. I taj osjećaj, optimizam, zanos, već idućeg jutra često splasne u razočaranje, melankoliju, novi u nizu poraza zbog nedostatka volje. No, treba li vam podrška, prijatelj, ova knjiga bi to mogla biti. Prijatelj koji će vas bodriti.’

I to je to.

Birtic Kako sam smrsavio 40 kila i ne debljam se
Nekad i danas! Foto: Tomislav Birtić

Knjigu možete naručiti preko online trgovine, ako ste iz Zagreba, velike su šanse da vam je isporuči sam autor obzirom da svakodnevno pješači, planinari i zbraja kalorije.

http://www.knjigara.com/smrsavio-sam-40-kila-i-ne-debljam-se.html

Vezane teme:

Mršavljenje: Pet najgorih neprijatelja vitkosti ili kako izbjeći yo-yo efekt?

Pet mitova o mršavljenju zbog kojih (vjerojatno) tapkate u mjestu!

 

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>