Hashtag #HŽslogan nije ništa kroz što upravo prolazi policija u New Yorku

policija New York kao HZ

Umjesto cool fotografija s momcima u plavom, pod hashtagom #myNYPD na Twitteru osvanule fotke policijske brutalnosti

Nisu samo Hrvatske željeznice i hashtag #HŽslogan hit de Jeur na Twitteru. O da! Da ne bi pomislili ima toga još ili: događa se i većima čak i u njihovom dvorištu (ako u obzir uzmemo podatak ogromnu popularnost Twittera u SAD). Naime, policija New Yorka je putem službenog Twitter računa pozvala pratitelje da se fotografiraju s njihovim predstavnicima i tako promoviraju svoj posao. Hashtag #myNYPD trebao je izgledati ovako:

Policija 1
Foto: Screenshot

Međutim, naišli su na neočekivanu reakciju, piše The Verge. Jednako kao i u neslavnom primjeru Hrvatskih željeznica jer je u biti cool ideja pretvorena u album policijske brutalnosti, privođenja i sličnih detalja iz svakodnevnog policijskog života. Uglavnom, teško da bi se itko pohvalio ovim fotografijama što je bila želja organizatora:

policija 2
Foto: Screenshot
policija 3
Foto: Screenshot
policija 4
Foto: Screenshot

Ovo me podsjeća na niz vlastitih iskustava (PR, CM) i ideja koja se, na sreću nisu pretvorile u fijasko jer sam ih zaustavio na vrijeme. Naučio sam da uvijek, ali uvijek preispitam svoju ideju i pokušam predvidjeti mogući razvoj događaja. To naravno nije uvijek moguće, ali ako u prvih pet minuta mogu smisliti pet razloga koji bi mogli otići u krivo – križam ideju i idem dalje.

Ovo je vrlo slično, naime, ideja je cool, ali je izostao taj moment preispitivanja. Svi znamo što je suština policijskog posla i teško je reći koliko su akcije na fotografijama opravdane ili neopravdane, ali je činjenica da se događaju. Postavljajući hashtag #myNYPD o tome kao nitko nije razmišljao.

Uglavnom hashtag #myNYPD prošao je, malo je reći, vrlo neslavno i još je uvijek u ‘trendu’ na Twitteru dok ovo pišem. Mislim da kreativac iza ovoga još dugo neće smoći snage za predlaganje novih ideja. Što se domaćeg primjera i hashtaga #HŽslogan tiče, ipak olakotna okolnost: oni nisu sami postavili hashtag (niti su akciju iskoristili kako su mogli, ali to je već druga priča).

Vezane teme:

#BetterBatmanThanBenAffleck – Twitter ismijava novog Batmana

Studiji o padu popularnosti Facebooka nedostaje jedna bitna stvar

More from Claudio Kramaric

Kompanija zakupila čitavu duplericu kako bi odgovorila na pismo jedne žene!

Kompanija J. Crew na cool je način dala do znanja...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *