Hashtag #HŽslogan nije ništa kroz što upravo prolazi policija u New Yorku

policija New York kao HZ

Umjesto cool fotografija s momcima u plavom, pod hashtagom #myNYPD na Twitteru osvanule fotke policijske brutalnosti

Nisu samo Hrvatske željeznice i hashtag #HŽslogan hit de Jeur na Twitteru. O da! Da ne bi pomislili ima toga još ili: događa se i većima čak i u njihovom dvorištu (ako u obzir uzmemo podatak ogromnu popularnost Twittera u SAD). Naime, policija New Yorka je putem službenog Twitter računa pozvala pratitelje da se fotografiraju s njihovim predstavnicima i tako promoviraju svoj posao. Hashtag #myNYPD trebao je izgledati ovako:

Policija 1
Foto: Screenshot

Međutim, naišli su na neočekivanu reakciju, piše The Verge. Jednako kao i u neslavnom primjeru Hrvatskih željeznica jer je u biti cool ideja pretvorena u album policijske brutalnosti, privođenja i sličnih detalja iz svakodnevnog policijskog života. Uglavnom, teško da bi se itko pohvalio ovim fotografijama što je bila želja organizatora:

policija 2
Foto: Screenshot
policija 3
Foto: Screenshot
policija 4
Foto: Screenshot

Ovo me podsjeća na niz vlastitih iskustava (PR, CM) i ideja koja se, na sreću nisu pretvorile u fijasko jer sam ih zaustavio na vrijeme. Naučio sam da uvijek, ali uvijek preispitam svoju ideju i pokušam predvidjeti mogući razvoj događaja. To naravno nije uvijek moguće, ali ako u prvih pet minuta mogu smisliti pet razloga koji bi mogli otići u krivo – križam ideju i idem dalje.

Ovo je vrlo slično, naime, ideja je cool, ali je izostao taj moment preispitivanja. Svi znamo što je suština policijskog posla i teško je reći koliko su akcije na fotografijama opravdane ili neopravdane, ali je činjenica da se događaju. Postavljajući hashtag #myNYPD o tome kao nitko nije razmišljao.

Uglavnom hashtag #myNYPD prošao je, malo je reći, vrlo neslavno i još je uvijek u ‘trendu’ na Twitteru dok ovo pišem. Mislim da kreativac iza ovoga još dugo neće smoći snage za predlaganje novih ideja. Što se domaćeg primjera i hashtaga #HŽslogan tiče, ipak olakotna okolnost: oni nisu sami postavili hashtag (niti su akciju iskoristili kako su mogli, ali to je već druga priča).

Vezane teme:

#BetterBatmanThanBenAffleck – Twitter ismijava novog Batmana

Studiji o padu popularnosti Facebooka nedostaje jedna bitna stvar

More from Claudio Kramaric
Gerald Hüther: Djeca uče samo onda kada se dobro osjećaju (i niz drugih detalja)
Read big! Gerald Hüther profesor je neurobiologije i koautor knjige ‘Svako je...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.