Search
Close this search box.
cool novi logo header
Becksperiment

IAB: Beck’speriment među 24 najbolje digitalne kampanje na svijetu (VIDEO)

Beck’speriment, kampanja koju je za Zagrebačku pivovaru osmislila agencija Drap, ušla je u izbor najbolje 24 svjetske digitalne kampanje prema izboru Interactive Advertising Bureaua

Da, istina živa. Kasnimo s ovom vijesti barem tjedan dana ali, znate kako se kaže, bolje ikad nego… Uz isprike koje šaljemo ekipi iz agencije DRAP prenosimo vijest: 

Dakle Beck’speriment je nakon niza nagrada, među kojima izdvajamo i onu za najbolju digitalnu kampanju pivovare Molson Coors (vodeće pivovare u srednjoj Europi) od svibnja ove godine osvojio još jednu ali toliko vrijednu da su o njoj javili svjetski mediji i portali (Business Insider u ovom postu) stavljajući kampanju, klijenta i agenciju u kontekst skupa s brandovima poput Coca-Cole ili Gillettea na primjer. .

Naime, žiri sastavljen od 24 digitalna stručnjaka, u godišnjem globalnom pregledu “What Works and Why”, kampanje je podijelio u tri kategorije, a Beck’speriment je izabran u kategoriji “Credibility and niche demos: Work that engage by age, professions and passions”. Vijest je odjeknula u svjetskim medijima poput Business Insidera.

“Zbilja smo ponosni na Beck’speriment koji u zadnje vrijeme niže priznanje za priznanjem. Strastveno smo radili na ovoj kampanji, zajedno s našom agencijom i upravo u zajedničkom radu leži razlog njezina uspjeha. Tržište oglašavanja u pivskoj industriji vrlo je zasićeno, pa je bio pravi izazov stvoriti maštovit i kreativan sadržaj s kojim se korisnici mogu povezati”, objasnila je Ana Krstulović, marketing manager premium brendova Zagrebačke pivovare.

A kakve su bile reakcije publike? U prva četiri dana YouTube video imao je više od 150 tisuća pregleda, dok ga je na Facebooku pregledalo preko 140 tisuća korisnika. Engagement rate bio je odličnih 11%, a ljudi su preplavili društvene mreže dobrim komentarima i reakcijama.

Inače, ovo je četvrto veliko priznanje za Beck’speriment, nakon što je proglašen jednim od najboljih radova na reviji BalCannes na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu. Na Danima komunikacija kampanja je osvojila nagradu MIXX za najbolji brandirani sadržaj, a Molson Coors Europe proglasio ju je najboljom digitalnom europskom kampanjom na internom natjecanju u svibnju ove godine. No, ovo nije prva kampanja agencije Drap među najboljim svjetskim digitalnim kampanjama. Prošle se godine u odabranom društvu našao i projekt Ekopark Kraš.

Sve nagrađene radove prema izboru IAB-a, uz komentare članova žirija, možete pronaći na: http://www.iab.net/globalinsightsreport2015/

Vezane teme:

Kampanja “1000 NESCAFÉ šalica” agencije Drap izabrana među osam najboljih na MIXX EU Awards!

NYT kroz projekt Madison stvara katalog svih reklama i oglasa koje je objavio u svojoj povijesti

 

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>