Search
Close this search box.
cool novi logo header
1000 Nescafe šalica DRAP Zagreb

Kampanja “1000 NESCAFÉ šalica” agencije Drap izabrana među osam najboljih na MIXX EU Awards!

Još jedan veliki uspjeh agencije koja pažljivo gradi image i osvaja mjesto na globalnoj mapi digitalnog oglašavanja


Kako objaviti jedan tweet i u njemu [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/06/Klinika-Svjetlost.jpg#”]fotku[/lightbox] te postići globalni doseg, razveseliti klijenta i završiti dan da vas spomene portal Ads of the World? Znaju u agenciji Drap iz Zagreba.

Kako hrpu muškaraca natjerati da sat vremena (što je cijelih sat vremena duže od planiranog) biraju odjevne predmete svojim boljim polovicama u trgovini? Pitajte u agenciji Drap.

Gdje radi Karlovčanin koji se za posao javio putem društvene mreže? U agenciji Drap (pogledajte kako).

Čije radove, sad već pod redovito, uz spomenuti AOTW objavljuju i drugi specijalizirani portali kao što su Digitabuzzblog, Great Ads, Creative criminals…? One agencije Drap.

Točnije ekipe koja tamo radi i koja upravo slavi novi uspjeh! Kampanja ‘1000 Nescafé šalica’ agencije Drap našla se među 8 najboljih kampanja na MIXX Europe Awards 2015. u kategoriji Inovativna upotreba društvenih medija.

Ako nas pratite vjerojatno ste čuli za tu kampanju, ako ne: bila je inspirirana tzv. ljubavnim lokotima, kojima partneri na lokacijama diljem svijeta „zaključavaju“ svoju ljubav. Tako je Drap zaključao kultne NESCAFÉ crvene šalice na četiri lokacije u Zagrebu i Splitu.

Kako bi otključali svoju te, u zamjenu za lokot, dobili još jednu šalicu za njima dragu osobu, kavoljupci su prethodno trebali posjetiti NESCAFÉ Facebook stranicu i preuzeti jedinstveni kod za otključavanje unutar mobilne aplikacije.

Vlado Karmelić, account direktor agencije Drap smatra kako je ključna bila suradnja s klijentom ali i za Drap karakteristični pristup spajanja offline i online iskustva korisnika:

‘Kompletan NESCAFÉ tim zajedno s nama strastveno je radio na ovoj kampanji i upravo u zajedničkom trudu leži razlog njezina uspjeha. Kampanja je prepoznata od strane stručne javnosti na europskom nivou. Ponosni smo i zadovoljni što znamo da se možemo nositi i s najboljima na starom kontinentu’.

Jan Jilek, dirketor IAB-a Hrvatska izjavio je kako je ovo prvi put da se hrvatska agencija našla u samom finalu ovog natjecaja što je samo po  sebi velik uspjeh i to samo koji tjedan nakon što su osvojili nagradu The best in Show MIXX na Danima komunikacija.

Natjecanje MIXX Europe 2015 provodi se po međunarodnoj licenci IAB-a s ciljem promocije i profesionalizacije online oglašavanja, medija, tržišnog istraživanja i analitike u Europi. Nagrada MIXX prepoznaje i nagrađuje izvrsnost u kreativnosti i učinkovitosti digitalnih i mobilnih kampanja iz cijele Europe, a kriteriji ocjenjivanja uključuju kreativnost, strategiju, izvedbu, korištenje medija te postignute rezultate.

Pogledajte kampanju ‘1000 Nescafé šalica’…

Vezane teme:

Kraš: Kako je nastala priča o najmanjem albumu na svijetu (VIDEO)

Ivan Šarić i Davor Runje žele na ručak s Richardom Bransonom!p

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>