Search
Close this search box.
cool novi logo header
jOHN Masters Facebook fun page

Kako smo u tjedan dana razveselili svoju bazu fanova – case study John Masters Organics Hrvatska

U borbi za vidljivost na Facebooku nije preostalo ništa nego boostati postove i truditi se oko sadržaja, evo primjera kako zabaviti svoju publiku i povećati prodaju na Facebooku

Vidljivost postova na Facebooku ne da se prepolovila nego je u velikom broju slučajeva gotovo nestala (obzirom na veliki broj fanova na određenim stranicama ovo uopće nije daleko od istine). Baš kako smo pisali početkom godine treba vam iznimno kvalitetan sadržaj ako želite zadržati publiku. To naravno nije teško ako imate novca, no stvar se mijenja ako ovisite o svojoj kreativnosti.

Posao community managera ovisi o broju interakcija sa svojom bazom, a nama je u proteklom tjednu uspjelo ono najbitnije – stranica John Masters Organics svojim je članovima nabacila osmijeh na lica, povećali smo prodaju preko Facebooka i osvojili novu publiku. Evo kako:

Prvo da pojasnimo, riječ o vrhunskim organskim proizvodima za njegu kose, lica i tijela. John Masters sinonim je za premium prirodnu njegu i poznat je po tome što u svojim proizvodima predstavlja preko 100 organski uzgojenih biljaka. One predstavljaju ključne sastojke. Početkom tjedna ispostavilo se da tvrtka ima višak krema sa zaštitnim faktorom SPF 30. Problem: Rok trajanja ističe u srpnju.

Na Facebook stranicama napravili smo anketu: Da li bi imali išta protiv ako bismo dio krema podijelili (iako im rok ističe u srpnju), a dio prodali po cijeni umanjenoj za 50%. Cijena ove kreme prema važećem cjeniku inače je 272,00 kn.

anketa John Masters Organics
Anketa John Masters Organics Foto: Screenshot

 

Odaziv fanova na stranici bio je fenomenalan. U kratkom roku, kroz otprilike 80 komentara dobili smo feedback: Ne nipošto, dajte nam igru, a ostatak ćemo kupiti.

Morali smo tako postaviti stvari jer dijeliti unaprijed kremu kojoj rok ističe (makar i za dva mjeseca) nije oportuno. Na društvenim mrežama opekli su se svi koji unaprijed nisu pitali! Uglavnom, dobili smo zeleno svjetlo i osmislili nagradnu igru.

ČITAJTE LOŠ PRIMJER: #HŽslogan nije ništa kroz što upravo prolazi policija u New Yorku

Aplikacije nisu bile rješenje, a igre na ‘lajk’, ‘random’ i slične smo izbacili jer smo željeli anulirati ekipu koja se prijavljuje više puta. Također, želja je bila upoznati ljude s kojima svakodnevno komuniciramo pa smo se dosjetili i zatražili isključivo selfie, tako da, iako slatke, fotografije klinaca i maca nisu prolazile. Zanimale su nas isključivo fotografije naših fanova. Trebalo je snimiti selfie na temu green #selfiezajohnmasters. Poziv je izgledao ovako:

poziv na igru
#selfiezajohnmasters Foto: Screenshot

U pet dana koliko je igra trajala dobili smo preko 50 nasmiješenih, fenomenalnih selfija. Upoznali se još bolje s našom zajednicom. Stekli pravi dojam s kime svakodnevno razgovaramo. Upoznali svoju publiku i dobro se zabavili. Pobjednike još biramo, a preostali broj krema prodali smo praktički i prije nego je igra završila.

Jako dobar tjedan na Facebooku za John Masters Organics Hrvatska!

Vezane teme:

Slušajte internet da bi internet slušao vas

Brand ne stvaraju analyiticsi i landing pagevi, stvara ga vaša strast

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>