Ripped in 30: Krvavo ću vježbati 30 dana – da li se trud isplati?

trening od 30 dana
trening od 30 dana

U originalu, izazov se zove „RIPPED IN 30 days“, riječ je o uistinu krvavim vježbama Jilian Michaels koje možete gledati i na Youtube kanalu

Obećanja i obećanja. Tako mi se čini svaki put kada vidim naslov poput: ‘Samo 10 minuta na dan do savršenog tijela’ ili ‘Samo 30 dana do istesanog izgleda’ ili ‘Smršavite sedam kilograma u sedam dana’ i tako redom: samo, samo, samo.

No, da li je doći u neku super kondiciju ‘samo’? Ili nas uvjeravaju da povjerujemo u laž, a onda kad krenemo, svi više-manje lako odustanemo. Vjerojatno jer apsolutno nismo bili pripremljeni na pravu istinu, a to je da je top kondicija krvavi posao!

CoolKlub će za vas obaviti test – odlučila sam isprobati i krvavo vježbati!  Cilj je izdržati i saznati da li se takve vježbe nakon 30 dana uistinu i vide na vašem tijelu!

Obzirom da je danas stvarno teško razlikovati dobru priču od istine, kao totalni ovisnik o fitness DVD-ima (kolekcija trenutno broji oko 40-ak, ali od postojanja nepresušnog izvora na youtube kanalima moram priznati da malo stagnira), odlučila sam provjeriti jednu od tih priča s weba i izvidjeti da li ću se stvarno u 30 dana pretvoriti u wonderwoman!

O da! Prvo mali info: nikada nisam bila sportaš, isključivo sam rekreativac, makar i istrčala polumaraton. Od rukometa do tenisa, sve mi je zabavno, volim biti aktivna i kontinuirano vježbam. No bez obzira na to, nije lako u glavi odlučiti i prihvatiti se vježbanja 6 dana u tjednu. Možda bi ipak trebala onaj specijalni kardio test i pomoć osobnog trenera? Ili je Jilian dovoljna?

Program koji sam odlučila pratiti i o tome izvijestiti našu cijenjenu cool publiku, nije nikome nedostupan! Možete ga bez problema jednostavno pratiti na Youtube.com, zove se „Ripped in 30“ – Jillian Michaels. Ona je trenerica koja je izdala popriličnu količinu DVD-a za vježbanje, no ovaj program baš nemam u svojoj kolekciji.

Ukratko: 4 tjedna, tj. 30 dana (jedan dan u tjednu odmor je obavezan) i vaše tijelo će biti u potpunosti transformirano. Mnoge žene slikale su se prije i poslije i stvarno izgleda obećavajuće… Vidjet ćemo!

Jillian kaže da su promjene (sve promjene) kao putovanje… Svaki novi tjedan, znači novi trening i naravno veći izazov. Treninzi se sastoje od tri puta po tri intervala i ukupno traju 30 minuta. Da, da, SAMO 30 minuta!

I tako sam prošli tjedan krenula. Nije se činilo tako strašno, osim naravno činjenice da treba skupiti snage i krenuti. Po tom pitanju svaki izazov je isti kao trčanje na duže staze. Korak po korak do cilja.

Kako bi se uvjerila da sva muka vrijedi (ili ne vrijedi) slikala sam se naravno prije prvog treninga. Ne, neću svoje slike objaviti. A da li radi ili ne, morat ćete mi vjerovati na riječ! Ako krenete i sami u ovakvu priču svakako preporučam da se slikate. Jasan rezultat – crno na bijelo ili u boji je izvrsna motivacija za dalje.

Samo četiri tjedna do superforme. Može. Krećem!

 

Vezana tema:

Naš plan: Deset tjedana za Zagreb polumaraton

Detoksikacija organizma u nekoliko jednostavnih koraka i sa malo stresa

More from Barbara Strelar
Prestanite mrziti promjene – isplati se!
Autorica CoolKluba pozabavila se ovom temom: Zašto je bolje veslati kroz život?...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.