Search
Close this search box.
cool novi logo header
Napisite odluke novogodisnje odluke

Kako se dobro pripremiti za godinu pred vama?

Jeste li spremni za Novu godinu 2014.? Iskoristite ove dane za što bolju pripremu. Mi nudimo tri načina kako da to učinite sa stilom, a bit će vam lakše!


Sigurno ste ovih dana pomislili, ma ova će biti bolja (ako je 2013. Bila loša). Ili. Ma neka mi je još bolja (ako je 2013. bila dobra). Svi očekujemo cool stvari od godine u dolasku. Kad je u pitanju neuspjeh spremni smo ga gurnuti pod tepih. A pod tepihom stvari ne nestaju nego se gomilaju.

Ove godine Nova Godina je u sredini tjedna. Velika je vjerojatnost da ne radite u četvrtak i da ste tim danima dodali i slobodan dan u petak. Dakle, sve skupa imate nekoliko dana za odmor, sastavljanje TO DO liste i u prednosti ste za kvalitetnu pripremu avanture poznate kao: 2014. godina.

Ne izležavajte se, prebolite taj mamurluk čim prije i iskoristite ove dane kako bi se istinski pripremili za budućnost od koje nesumnjivo puno očekujete. Što je dan ili dva planiranja?

Od ove godine mi ćemo pratiti ovaj program prijedloga za novi početak:

RAZMISLITE O SVEMU 

Najveća greška je reći: Ova će biti bolja i točka. Sve pozitivne promjene sabotirali ste istog trena. Da, bilo je cool događaja. I da, bilo je ne tako cool događaja. Kada sami sebi priznate krive poteze manje su šanse da ih ponovite. Osjećat ćete se bolje ako razmislite o svemu i postavite si nekoliko pitanja:

• Što sam radio i napravio dobro i uspješno?

Što sam radio loše i tako utjecao na svoj neuspjeh?

Što bih napravio drugačije (u istim okolnostima)?

Tko su ljudi vrijedni mog vremena?

S kime sam provodio vrijeme i nisam dobio ništa?

Po čemu ću pamtiti 2013.?

Na što sam iz tog razdoblja ponosan?

ŠTO SVE MOŽETE POPRAVITI I UČINITI BOLJIM

Nitko nije savršen! Uglavnom se trudimo biti dobri, korisni, dragi i ugodni. Ali ipak smo od krvi i mesa pa smo ponekad okrutni, bahati, škrti, gramzivi. Baš ovih dana mogli bi razmisliti što nas je nagnalo da budemo takvi. Nije teško izvući taj podatak, a kada ga postanete svjesni i vama će biti lakše. Evo pitanja koja će vam dati odgovor u tom smislu:

Gdje se mogu popraviti?

Koga sam svojim ponašanjem povrijedio i mogu li ispraviti situaciju?

• Tko su oni ili što je to uistinu vrijedno moje pažnje u nadolazećoj godini

OBNOVITE I JASNO NAVEDITE ŠTO OČEKUJETE

Sigurno već razmišljate o postnovogodišnjoj dijeti ili barem čišćenju organizma. Slično trebate pristupiti i svojem umu. Pročišćeni um dat će vam energiju pa ćete se lakše fokusirati na bitno. Postavite si ova pitanja:

Tko ili što će biti moja inspiracija ove godine?

Čemu se posebno veselim? (Čim ovo utvrdite krenite s razradom plana, zabavno je i opuštajuće planirati ljetni godišnji odmor u kolovozu iz siječanjske zime!)

Što želim učiniti kako bih se pojačao (u svakom smislu)?

Kako bismo vas još bolje uputili u tajne dobrog planiranja i priprema za ono što vas čeka u 2014. godini pripremili smo vam listu najčitanijih postova CoolKluba na ovu temu:

Ako krenete pisati odgovore na ova pitanja, na pragu ste da napišete dobru i kvalitetnu TO DO listu pa počnite s ovim: Lista želja, napravite je danas i neće vam biti žao. Za sve koji imaju problema s početkom radnog tjedna treba im: Recept kako zavoljeti ponedjeljak. Ako ste na pragu osnovanja firme moglo bi vas zanimati: Kako pokrenuti (ili nadograditi) karijeru. Ako vam nešto ne ide, a jednostavno ne znate što čitajte kako: Pustiti ne znači odustati, točka preokreta. Planiranje godišnjeg odmora u siječnju? To ne zvuči loše. Djeluje terapeutski ako znate za: Pet načina kako maksimalno uživati na godišnjem odmoru. Ako tražite posao svakako će vas zanimati dio: Kako napisati dobar životopis.

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>